Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlatkina autobiografija 'Život u raju' svakog dana diže sve više i više prašine. Možda je baš stoga Josip Radeljak na sve načine pokušao spriječiti njezino objavljivanje. Brižni je otac naime smatrao da knjiga šteti njegovoj malodobnoj kćeri te se brže- bolje, osam dana pred njezin izlazak obratio Centru za socijalnu skrb.


Centar je pak zatražio da se dijelovi knjige u kojima se spominje maloljetna Lana i članovi njezine obitelji u negativnom kontekstu izdvoje. Njihovo bi objavljivanje, smatraju stručnjaci, moglo ugroziti interese djeteta i njegov psihofizički razvoj. No, unatoč Radeljakovim poduzetim radnjama, Vlatkin 'Život u raju' ipak je ugledao svjetlo ovozemaljskog života. No, na Dikanov lik i djelo nije bačeno svjetlo, već velika tama.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Život u paklu': Vlatka je vikala da sam debil kao moja mama Slika nije dostupna Hoće li Vlatka Pokos uskoro u zatvor?

'Sve što piše u mojoj knjizi je čista istina. On kad god je to potrebno u prvi red gurne malenu Lanu . To je njegova taktika i stalno traži zaštitu za svoje dijete, a ja mislim da od takvih roditelja treba tu djecu zaštiti!', rekla nam je telefonom Vlatka.

>> Sin Alke Vuice: Moja mama nije promiskuitetna alkoholičarka!

>> Je li Vlatka Pokos napisala vlastitu knjigu?

Centar je ipak zaključio da je Vlatka počinila kazeno djelo samim tim što je unaprijed informirala javnost da će u knjizi donijeti sudove o djetetu. Stoga je slučaj završio u rukama Općinskog državnog odvjetništva. A zakon je jasan!

'Tko iznese ili prenese nešto iz osobnog ili obiteljskog djeteta zbog čega je ono izvrgnuto poruzi vršnjaka ili drugih osoba ili su kod njega nastupile teže duševne smetnje , kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.', glasi članak 201/3 kaznenog zakona RH.

Hoće li Dikan uspjeti u svom naumu da bivšu suprugu stavi iza rešetaka, ne sumnjamo, doznat ćemo uskoro. Više u prilogu IN magazina!