Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski kazališni kritičari proglasili su Davida Sucheta i Dereka Jacobija najboljim kazališnim glumcima u 2010. godini.


David Suchet, koji je publici najpoznatiji kao detektiv Hercule Poirot u televizijskoj seriji snimljenoj po romanima Agathe Christie, proglašen je najboljim britanskim kazališnim glumcem u protekloj godini, dok je Derek Jacobi nagrađen za najbolju 'shakespearijansku' ulogu.

Vezani članci Robert Budak (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Oproštaj od Roberta Budaka: Bio je velika nada domaćeg glumišta, a otišao je prerano.. Rene Bitorajac (Foto: Dnevnik.hr) Rene Bitorajac otkrio nam je tko stoji iza njegova uspjeha i tko je zaslužan za njegovu najveću sreću

>> Kraljica odlikovala Davida Sucheta i Annie Lennox

Suchet je nagradu dobio za ulogu u drami Arthura Millera 'Svi moji sinovi' postavljenoj u kazalištu Apollo, u kojoj uz njega glumi Zoe Wanamaker, dok je Jacobi nagrađen za 'Kralja Leara' u londonskom kazalištu Donmar Warehouseu.

Nagradu za najboljega redatelja podijelili su Michael Grandage za 'Kralja Leara' i Thea Sharrock za predstavu 'After the Dance' koja se izvodi u National Theatreu. (Hina)