Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelj Filma 'Hrvač' koji je ovaj vikend zajedno s Mickeyem Rourkeom boravio u Dubrovniku, dao je intervju za Dnevnik.hr.


Darren Aronofsky čovjek je uglađenih manira i jako ljubazan sugovornik, tako da ga je teško zamisliti u situaciji u kojoj viče na Mickeya Rourkea tijekom snimanja 'Hrvača' i u ringu mu pokazuje kako se kretati i boriti.

Vezani članci Slika nije dostupna Rourke ima najekskluzivniji smještaj u regiji Slika nije dostupna Odlični 'Milijunaš s ulice' i 'Hrvač'

Vjerujem kako je Mickey Rourke duboko u sebi osjećao da je dobra stvar prihvatiti ulogu hrvača. Darren Aronofsky

>> Rourke ima najekskluzivniji smještaj u regiji

U razgovoru pažljivo odmjerava misli, ne govori previše, ali ne ostaje ni nedorečen. Odaje sliku inteligentnog četrdesetogodišnjaka koji točno zna što želi i kuda ide u životu, stoga ne čudi što je tu moć skrivenu ispod površine svojim čulima otkrio i već odavno zaboravljeni Mickey Rourke i omogućio tom istom redatelju da ga ponovno učini zvijezdom i respektabilnim glumcem.

Nekako se čini da je film 'Hrvač' istovremeno i film o Mickeyu Rourkeu.

Darren Aronofsky: Da, u neku ruku je tako, jer Mickeyju nije baš išlo u posljednjih 15 godina, tako da on jako dobro poznaje tu silaznu putanju zvijezde koja počne blijedjeti. Već sam na kastu vidio povezanost i znao da Mickey Rourke i Randy 'The Ram' idu zajedno.

I pristao je nakon prvog poziva?

Darren Aronofsky: O da, svakako! Nije želio glumiti hrvača. Nije uopće bio zainteresiran za tako nešto. Zanimale su ga jedino romantične glavne uloge, ali vjerujem kako je duboko u sebi osjećao da je dobra stvar da prihvati ulogu hrvača.

Je li snimanje teklo kao što je bilo zamišljeno i u scenariju?

Darren Aronofsky: Ne, imali smo jako puno izmjena i improvizacija.

Oko čije uloge najviše?

Darren Aronofsky: Oko svačije. Ispostavio se da je to priroda procesa u kojem smo se trudili da sve ispadne što je moguće realnije.

Koga ste imali u planu osim Mickeya Rourkea za 'Hrvača' i bi li snimali film da je on kojim slučajem odbio ulogu?

Darren Aronofsky: To bi onda bilo uistinu teška priča za ispričati. Recimo da sam slikar i da za istu sliku koristim različite boje, sve bi ispalo potpuno drugačije. Jednostavno je Mickey postao nerazdvojni dio filma. Znate, kad pišete scenarij i kad razvijate filmske likove, nemate baš Mickeya Rourkea na pameti. Treba prvo napisati i osmisliti karakter, a tek onda vidjeti tko bi ga mogao odigrati. A nakon kasta sve je sadržano u međusobnom povjerenju i teškom radu.

Uglavnom se priča o tome kako je Mickey Rourke morao nabaciti desetak kilograma više i kako je vrijeme provodio u teretanama, ali bilo bi nepošteno ne spomenuti Marisu Tomei koja je također odlično utjelovila striptease plesačicu.

Darren Aronofsky: Da, to je priča o umjetnicima koji zarađuju svojim tijelima i ustvari priča je i temeljena na tom trenutku kad vrijeme počinje uništavati njihova tijela i sprječavati ih u njihovom poslu. Starenje je jedan od aspekata 'Hrvača'. Marisa Tomei se odlično pripremila za svoju ulogu. Treba samo napomenuti kako je taj strah od starenja više izražen kod žena, pogotovo glumica, jer je njima puno teže pronaći ulogu što su starije. Stalno se pojavljuju mlađe i zgodnije.

Je li istina da je Bruce Springsteen besplatno napisao pjesmu 'Wrestler' za film?

Darren Aronofsky: Da. Platili smo par tisuća dolara za snimanje, ali uglavnom je sve bilo besplatno. Osim što mu se sviđao scenarij, još više cijeni Mickeya i u svemu je vidio priliku da mu pomogne i želio je biti dio toga.

Uspješno ste surađivali s Frankom Millerom na filmu 'Batman Begins', a počeli ste raditi i na sscenariju za film 'Watchmen', ali je onda došlo do prekida. Zašto?

Darren Aronofsky: Za 'Watchmen' sam bio uključen u rad dva tjedna, ali sam počeo raditi na filmu 'The Fountain' i jednostavno nisam imao više vremena za taj projekt.

U filmu 'The Fountain' glavnu mušku ulogu je odigrao Hugh Jackman. No u početku je ista bila namijenjena Bradu Pittu, a glavna ženska za Cate Blanchett.  Pitt je odustao zbog ''kreativnih razlika', pa je film zbog toga bio na čekanju naredne tri godine, kada su glavne uloge pripale Jackmanu i Rachel Weisz. Jeste li Bradu Pittu to zamjerili?

Darren Aronofsky: Ne ljutim se na Brada Pitta. Čovjek je iskreno rekao da on to ne može uraditi i to je bilo pošteno s njegove strane.

Kako je došlo do suradnje s crtačem scenaristom stripova Frankom Millerom?

Darren Aronofsky: Kad sam prvi put počeo raditi s njim nitko ga nije htio unajmiti. Jako sam sretan što smo toliko puno radili zajedno. Raditi na, nazovimo to tako, crnjem i realnijem Batmanu uistinu je bio izazov. Prije toga smo zajedno radili na 'Roninu' šo je također bilo jednako uspješno. U radu je jako otvoren i plemenit, a nadasve i veliki pisac. Jedan od najboljih. Moram priznati da se nismo vidjeli nekoliko godina.

U 'Hrvaču' se osjeti da ste više naklonjeni europskoj kinematografiji.

Darren Aronofsky: Ja sam iz New Yorka, a New York je bliži Parizu, nego Los Angelesu. Ali da se razumijemo, volim i veliki holivudski film, tako da osjećam da sam negdje u sredini

Radite na rebootu filma 'Robocop', a ne na remakeu. Možete li nešto reći o tome?

Darren Aronofsky: Ne. Dok se ne krene u to, to jednostavno ne postoji. O neostvarenim idejama ne pričam.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju