Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pištolj koji je u rukama držao Sean Connery, naravno, u ulozi legendarnog agenta 007, na aukciji je postigao cijenu od 277.250 funti.


Connery je ovaj pištolj držao na plakatu čija je svrha bila da promovira film ‘From Russia with love’ iz 1963. godine. Ovaj zračni pištolj tvrtke 'Walther' više od 10 puta je premašio svoju procjenu koja je iznosila od 15 do 20 tisuća funti, u Christie’s londonskoj aukcijskoj kući, u utorak.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova nesreća na snimanju Jamesa Bonda Slika nije dostupna Predstavljen novi film o James Bondu

U međuvremenu, za rijetki kostim Darth Vadera, napravljen isključivo za kultni ‘Star Wars: The Empire Strikes Back’, nitko nije bio zainteresiran, te se nije uspio prodati, iako je bio procijenjen na više od 200 tisuća funti.

>> Kostim Darth Vadera za dva milijuna kuna?!

Kostim je na aukciji ponuđen od strane privatnog kolekcionara iz SAD- a, u čijem je posjedu od 2003. godine. Vjeruje se da je ovaj kostim zapravo prvi potpuni Darth Vader kostim koji je ikada ponuđen na aukciji.

S druge strane, za Jamesa Bonda nema muke, te je i drugi njegov pištolj i to onaj iz filma ‘The man with the golden gun’, prodan za respektabilnih 15 tisuća funti, dok je prošli mjesec jedan američki ljubitelj automobila platio čak 2,6 milijuna funti za Aston Martin DB5 iz 1964. zajedno sa bondovskim promjenjivim registarskim tablicama, izbacivačem sjedala, te neprobojnim štitom, koji se koristio u filmovima ‘Goldfinger’ i ‘Thunderball’, prenosi BBC.

Zanimljivo je da se isti dan u ovoj aukcijskoj kući prodao i model dinosaura iz filma o King Kongu iz 1933. godine, za 25 tisuća funti, metalna kutija sa svjetlećim okom kompjutera HAL-a iz filma ‘2001. Odiseja u svemiru’, ali se zato par gaća Christophera Reeva iz 'Supermana III', nije uspio prodati.