Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marlene Dietrich bit će prva slavna osoba koja će u četvrtak dobiti svoju zvijezdu na berlinskoj 'Ulici slavnih'.


Službeno otvorenje 'Ulice slavnih' u Berlinu održat će se tek pred kraj ljeta, ali će prvu zvijezdu već u četvrtak, prilikom otvaranja Berlinskog filmskog festivala otkriti direktor Berlinalea Dieter Kosslick i gradonačelnik Klaus Wowereit, dodaje tvrtka ART+COM.

Vezani članci Avion Ryanaira, ilustracija Zrakoplov Ryanaira zbog prijetnje bombom prisilno sletio u Berlin: "Putnici su mogli nastaviti let za Poljsku na rezervnom zrakoplovu" PR Biljna hrana zaslužuje više prostora u prehrani

Marlene Dietrich, glumicu i pjevačicu rođenu u Berlinu, naturaliziranu Amerikanku, izabrao je ocjenjivački sud s pet članova koje su imenovale ugledne ustanove poput Njemačke kinoteke i Filmske akademije.

'Ulica slavnih' bit će na Potsdamer Strasse, gdje je i Muzej filma i televizije, a prvo će na njemu svoje zvijezde dobiti 40 slavnih osoba s filma i televizije, čija imena još nisu objavljena.

Tako se predviđa da će među onima koji će prvi dobiti zvijezdu biti: producent Roland Emmerich, redatelji Fritz Lang, Fatih Akin, Rainer Werner Fassbinder, Michael Haneke, Wim Wenders i Billy Wilder, glumci Klaus Kinski i Arnold Schwarzenegger, glumice Romy Schneider i Hanna Schygulla.

Među njima bi mogao biti i predsjednik ocjenjivačkog suda 60. Berlinalea koji se održava od 11. do 21. veljače, njemački redatelj Werner Herzog. (Hina)