Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Supertalentu neki su oduševili više, neki manje. No, niti jedna skupina dosad nije 'rasturila' kao Atomic Dance Factory.


Plesna skupina Atomic Dance Factory djeluje u sklopu vokalno plesne skupine 'Radost' koja broji 150 članova u dobi od četiri godine na dalje, a djeluje već deset godina. U Supertalentu predstavili su se plesnim performanceom 'Pianoplayer' i već nakon prvih nekoliko sekundi nastupa gotovo šokirane ostavili sve članove žirija i publiku. Plesna skupina koja se natjecala broji četrnaest članova i njihov je plesni voditelj Saša Krnetić.

<a href="http://supertalent.novatv.hr/" target="_blank"><img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Oct2009/60263690.jpg"/></a>

S istom koreografijom osvojili su prvu nagradu na natjecanju u organizaciji 'Hrvatskog showdance saveza', a Enis Bešlagić im je na kraju nastupa u Supertalentu rekao kako takve umjetnike nitko u Hrvatskoj dosad nije imao prilike vidjeti. Štoviše, Dubravko Merlić kojeg nije lako oduševiti, a kamoli dignuti na noge, vidjevši njihov nastup ostao je bez teksta, dok im je Nina Badrić na kraju performancea samo rekla 'Vidimo se u superfinalu'. Čini se kako imamo potencijalne pobjednike Supertalenta.

Vezani članci Slika nije dostupna Ne propustite posljednju predstavu sezone! Slika nije dostupna Atomic Dance Factory: Bit ćemo bolji od britanskog Diversityja

Upoznajte i mladog talentiranog Roma Renata Zahirovića i njegovu nećakinju Patriciju Delać. 18-godišnjak koji je inače instruktor trbušnog plesa ovoga puta je pjevao, a mala sedmogodišnja Patricija izvela je trbušni ples. S njime žiri nije bio toliko oduševljen kao s plesnim umijećem male trbušne plesačice. Renata je za trbušni ples zainteresirala njegova supruga koja se plesom bavi od svoje šeste godine.

Nastupali su na brojnim događanjima, uglavnom okupljanjima Roma. Renato napominje kako romske djevojčice tradicionalno od najranije dobi uče plesati trbušni ples, a mala Patricija je najviše komplimenata dobila od Nine koja je napomenula kako je velika rijetkost da sedmogodišnja djevojčica pokazuje tako izniman talent za ples, pogotovo trbušni koji je donekle zahtjevniji od ostalih, pogotovo za tu dob.

Napravimo mali odmak od plesača i pjevača kojih je ipak najveći broj prijavljenih u show, stoga upoznajte Beatboxera Marijana Gačića. 20-godišnji student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Beatboxom se bavi četiri godine, a za to posebno umijeće zainteresirao se gledajući film 'Policijska akademija', a kasnije mu je u vježbanju pomogao i Youtube na kojem postoje mnogobrojne snimke raznih Beatboxera i njihovih raznolikih tehnika vježbanja i izvedbi.

Natjecao se na događaju koji je sam organizirao pod nazivom 'Bettle Dan D'. Svojim je nastupom oduševio prisutne i dodatno zaoštrio konkurenciju u ovoj izuzetno atraktivnoj disciplini.

Još jedna pjevačica u showu Supertalent dolazi iz Varaždina, točnije sela Vinica u blizini Varaždina, a zove se Gabrijela Hrženjak. 11-godišnjakinja je očarala publiku svojom interpretacijom vokalno izuzetno zahtjevne pjesme pod nazivom 'Ima jedan svijet' pjevačice Zorice Kondže.

Već nakon prvih nekoliko tonova na licu Nine Badrić vidjelo se kako je ostala zatečena glasovnim sposobnostima vrlo mlade pjevačice kojoj Nina predviđa iznimno uspješnu karijeru. Gabrijela pohađa i glazbenu školu, gdje uči svirati klavir.