Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tjedan dana nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva, Berlin se ljulja u ritmu ljubavi. Festival techno-glazbe i plesa, popularni "Love parade“, izbivao je iz Berlina posljednje dvije godine zbog financijskih problema uzrokovanih povlačanjem sponzora iz projekta.


Love parade prvi je puta održan 1989. godine, u vrijeme pada Berlinskog zida, kao mali techno party. No, naglim rastom popularnosti te vrste glazbe, iz godine u godinu privlačio je sve veći broj posjetitelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Broj mrtvih na Love Paradeu popeo se na 20 Slika nije dostupna Love Parade: 'Prava je sreća da smo se izvukli iz tunela'

Vrhunac posjete parada je dosegnula 1999. godine, kada ju je pohodilo milijun i pol posjetitelja.

Organizatori se nadaju da će ove godine privući milijun ljudi u područje oko Brandenbruških vrata, gdje se posljednjih godina održava glavnina zabave.

- Ovo je nevjerojatno, čekala sam ovo tri godine, oduševljeno je izjavila 25-ogodišnja Nicole Koehler, dodavši da se nada kako od ove godine više neće biti otkazivanja partyja.

Ovogodišnja parada održava se pod nazivom "Povratak ljubavi", a čini se da će opravdati naziv jer mladi željni zabave iz cijelog svijeta ponovno se okupljaju u Berlinu. 40-ak dekoriranih platformi s kojih DJ-evi puštaju glazbu, plove ulicama Berlina i zabavljaju okupljene.

Slavlje i ples trajat će cijelu nedjelju, kako na ulicama, tako i u noćnim klubovima, a najveće izvođačke zvijezde su DJ Paul van Dyk, Westbam i Tiesto.