Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tjedan dana nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva, Berlin se ljulja u ritmu ljubavi. Festival techno-glazbe i plesa, popularni "Love parade“, izbivao je iz Berlina posljednje dvije godine zbog financijskih problema uzrokovanih povlačanjem sponzora iz projekta.


Love parade prvi je puta održan 1989. godine, u vrijeme pada Berlinskog zida, kao mali techno party. No, naglim rastom popularnosti te vrste glazbe, iz godine u godinu privlačio je sve veći broj posjetitelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Njemačka se oprostila od žrtava Love Paradea Slika nije dostupna Broj mrtvih na Love Paradeu popeo se na 20

Vrhunac posjete parada je dosegnula 1999. godine, kada ju je pohodilo milijun i pol posjetitelja.

Organizatori se nadaju da će ove godine privući milijun ljudi u područje oko Brandenbruških vrata, gdje se posljednjih godina održava glavnina zabave.

- Ovo je nevjerojatno, čekala sam ovo tri godine, oduševljeno je izjavila 25-ogodišnja Nicole Koehler, dodavši da se nada kako od ove godine više neće biti otkazivanja partyja.

Ovogodišnja parada održava se pod nazivom "Povratak ljubavi", a čini se da će opravdati naziv jer mladi željni zabave iz cijelog svijeta ponovno se okupljaju u Berlinu. 40-ak dekoriranih platformi s kojih DJ-evi puštaju glazbu, plove ulicama Berlina i zabavljaju okupljene.

Slavlje i ples trajat će cijelu nedjelju, kako na ulicama, tako i u noćnim klubovima, a najveće izvođačke zvijezde su DJ Paul van Dyk, Westbam i Tiesto.