Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski glazbenik Peter Gabriel proglašen je u Rimu "čovjekom mira za 2006." godinu na sastanku dobitnika Nobelove nagrade za mir.


Umjesto oboljelog bivšeg i posljednjeg sovjetskog predsjednika Mihaila Gorbačova, nagradu je Gabrielu uručio bivši poljski predsjednik i nekadašnji vođa sindikata Solidarnost Lech Walesa, dobitnik Nobela za mir 1983. godine.

Vezani članci Andrija Jarak Informativni program Nove TV dobio zahvalnicu Građevinskog fakulteta za izvještavanje o potresu Nove hrvatske riječi, ilustracija Izabrane najbolje hrvatske nove riječi: Saznajte što su rukozborac, kihobran i dišnik te koje su još ideje bile predložene

"Petera Gabriela poznaju u cijelom svijetu po njegovim akcijama u korist mira i čovječanstva. On se koristi glazbom, svjetskim jezikom kako bi olakšao razumijevanje među kulturama", istkanuo je Gorbačov (dobitnik Nobelove nagrade za mir 1990.) u poruci pročitanoj na svečanosti u rimskoj vijećnici.

Gabriel je bio jedan od prvih umjetnika koji je osudio režim
apartheida, podsjetio je rimski gradonačelnik Walter Veltroni.

Bivši član skupine Genesis, 56-godišnji Gabriel već je nekoliko godina angažiran u borbi za ljudska prava a nešto više od godinu dana putuje svijetom radeći za međunarodnu organizaciju Amnesty Internationl.