Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastup rock ikone Iggy Popa i njegove grupe The Stooges obilježio je posljednji dan najvećeg ovogodišnjeg hrvatskog spektakla na otvorenom Vip INmusic festivala. Prema procjenama organizatora, festival je u ponedjeljak i utorak, posjetilo više od 12 tisuća ljudi.


Iggy and The Stooges na festival su došli u sklopu svoje međunarodne turneje, a na središnjem Vip Stageu izveli su hitove svoje 40-godišnje karijere koju je obilježilo pet klasika - albumi The Stooges, Fun Hose, Raw Power, Lust for Life i The Idiot. 

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Vatreni nastup crvenokose Rihanne Slika nije dostupna Abba uvrštena u Rock and Roll kuću slavnih

Kritičari ih opisuju kao glazbenike koji su utjecali na mnoštvo novovalnih grupa diljem svijeta od početka sedamdesetih do današnjih dana.

Prije njih na istoj od četiri pozornice nastupili su Asian Dub
Foundation, jedna od najvećih britanskih koncertnih atrakcija, od sredine devedesetih poznata posebno po svojim nastupima uživo.

Posjetitelji su mogli uživati i u svirci izuzetno cijenjene američke grupe Hold Steady, koju su kritičari proglasili 'jednim od najboljih malih bendova na svijetu'.

Iznenađenje večeri bio je američki 'osmerac' !!! (Chk Chk Chk). Na Nokia Stageu nastupio je, nakon što je ove godine gostovao na svim većim europskim festivalima, a 2006. odsvirao turneju s Red Hot Chilli Peppersima.

Nedavno su objavili svoj treći album 'Myth Lakes', a publiku su oduševili svojom kombinacijom ritmova i glazbenih stilova.

Na 'Radio 101 stageu' nastupio je jedan od najutjecajnijih
klupskih i radio DJ-a Gilles Peterson, tvorac Acid jazza i autor BBC Radio One Worldwide showa u kojem redovito predstavlja umjetnike najrazličitijih žanrova.

Kiša se na kraju ipak spustila nešto poslije ponoći, no program pod šatorima je nastavljen.