Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američkoj pop-zvijezdi Madonni i njezinom suprugu britanskom redatelju Guyju Ritchieju odobreno je skrbništvo nad jednogodišnjim dječakom Davidom iz Malavija, potvrdila je Madonnina glasnogovornica u petak navečer.


"Završni pravni koraci se poduzimaju kako bi se on mogao pridružiti novoj obitelji", rekla je glasnogovornica Liz Rozenberg.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo" Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Pjevačica želi odvesti Davida, čija je majka umrla samo tjedan dana nakon njegovog rođenja, iz te afričke države u London kako bi započeo život sa svojom novom obitelji.

Najbogatija pjevačica na svijetu već ima dvoje djece, devetogodišnju Lourdes i petogodišnjeg Rocca.

Par je odletio iz Malavija privatnim zrakoplovom rano u petak nakon nekoliko dana provedenih u toj afričkoj državi gdje su podržali projekte pomoći djeci kojima su roditelji umrli od AIDS-a.

Sudac na visokom sudu u gradu Lilongweu odobrio je službenu molbu za usvajanjem nakon što je dječakov otac tijekom sastanka s Madonnom podržao takav čin.

Brzina i okolnosti posvojenja izazvali su kritike u Malaviju i u
Britaniji. Malavi je jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu u kojoj kao posljedica siromaštva i AIDS-a ima blizu milijun siročadi.