Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska ušla u finale Pjesme Eurovizije 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je ušla u finale Pjesme Eurovizije 2008. u konkurenciji 19 zemalja koje su sudjelovale u drugom polufinalu održanom u jučer navečer u Beogradu.

Predstavnici Hrvatske skupina Kraljevi Ulice & 75 Cents sa skladbom "Romanca" izabrani su među ukupno 25 zemalja čije će se pjesme natjecati u finalu 53. Pjesme Eurovizije koje se održava u subotu 24. svibnja.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Britanci razočarani Zelenskom nije dozvoljeno obraćanje u finalu Eurosonga: "Ovo je apolitično natjecanje" Let 3 - 1 Čestitke! Hrvatska je u finalu Eurosonga! Let 3 i Mama ŠČ! oduševili publiku: "Ovo što smo prvi pročitani je bilo prepreludo"

Osim Hrvatske izabrani su i Ukrajina, Albanija, Island, Gruzija, Danska, Švedska, Latvija, Turska i Portugal.

Način glasovanja bio je kao i u prvom polufinalu održanom u utorak: prvih devet finalista iz skupine izabrala je publika sms porukama ili telefonskim pozivima dok je desetu pjesmu odabrao žiri.

U prvom polufinalu u finalno natjecanje izborili su se predstavnici Grčke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Finske, Rusije, Izraela, Azerbajdžana, Armenije, Poljske i Norveške. Osim njih u funale su se izravno plasirale osim Srbije kao zemlje domaćina i Velika Britanija, Francuska, Španjolska i Njemačka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene