Obavijesti Pretražite Navigacija

Esma Redžepova zna imena svih 47-oro djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Esma Redžepova, kraljica romske glazbe i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju nastalu tijekom 50 godina glazbene karijere. No, više od svega ponosi se sa svojih 47 sinova, koje je udomila zajedno sa svojim danas pokojnim suprugom i spasila ih od siromaštva, gladi i ulice.

Esma je rođena u Skoplju, a odrasla je u osmeročlanoj obitelji, saznala je novinarka  Provjerenog. Glazbenu karijeru započela je sa svega 11 godina, kada ju je pod okrilje uzeo Stevo Teodosijevski koji joj je 12 godina kasnije postao i suprug. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvrijedio Rome u filmu Ređepova zbog Borata napustila produkcijsku kuću Slika nije dostupna Esma u Tvornici

Stevo i Esma usvojili su tijekom godina čak 47 djece, sve odreda sinove, jer su mislili da je ipak bolje ne miješati mušku i žensku djecu koja nisu u rodu.

Danas su svi njihovi sinovi glazbenici. Sviraju po nekoliko instrumenata i prate Esmu na nastupima. 

Esma je sa svojim humanitarnim djelovanjem, razmišljanjem , a na kraju i načinom života počela još u drugom razredu osnovne škole kada je dobila poklon od Crvenog križa. 

'Rekla sam sebi u životu kad sam dobila tu crvenu kapu i rukavice i čarape: ako jednog dana ja budem imala nešto više, odmah ću to podijeliti s nekim drugim', kazala je Esma. 

Esma više i ne broji sva priznanja koja je dobila za svoj humanitarni rad. Pomaganje djeci i siromašnima postao je njezin cilj, čak i veći nego osvajanje top ljestvica. Kako bi ih sve mogla smjestiti, u sklopu svoje kuće gradi Dom humanosti i glazbe koji će nositi njeno i ime pokojnog muža. Kad umre, kuću će ostaviti rodnom gradu.

Cijeli prilog o liku i djelu Esme Redžepove pogledajte u priloženom video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene