Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prepunoj košarkaškoj dvorani "Dražen Petrović" u petak navečer održan je veliki glazbeni događaj pod nazivom "Noć za pamćenje" na kojemu su nastupili slavni tenor Jose Carreras, pop zvijezda Michael Bolton i popularni hrvatski pjevač Toni Cetinski.


Ovo je bio prvi zajednički nastup trojice velikih glazbenika koji su izveli vrlo popularni program od klasike do zabavne glazbe, a dio prihoda s koncerta namijenjen je Zakladi "Ana Rukavina".

Vezani članci Ilustracija VIDEO Svi pričaju o kriku tijekom koncerta klasične glazbe! "To je bio glasan orgazam cijelog tijela" Turbofolk koncert - 1 Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima

Jedan od Carrerasovih motiva u sudjelovanju na koncertu, što ga je organizirao Histria festival, je i to što je veliki pjevač bio obolio od leukemije te utemeljio Zakladu "Carreras", koja djeluje u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj i SAD-u te često sudjeluje u humanitarnim akcijama vezanim za tu bolest.

Uoči koncerta i velika američka pop zvijezda Michael Bolton izjavio je kako nastoji pomagati bolesnima budući da je bolest stalna prijetnja svima.

Popularni hrvatski pjevač Toni Cetinski do sada je surađivao sa Carrerasom te su snimili zajednički CD pod naslovom "Dolce suono" za koji je glazbu napisao Bashkim Sheku. Njegov sin Arian producent je večerašnjeg glazbenog spektakla.

Tijekom koncerta bio je otvoren i telefon Zaklade "Ana Rukavina" pa se i na taj način moglo donirati sredstva za
Zakladu.

U registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži zaslugom Zaklade "Ana Rukavina" do danas je upisano oko 30 tisuća darivatelja a tipizirano je nešto više od tisuću uzoraka.

Organizatori koncerta izrazili su zadovoljstvo glazbenim događajem, posebice nastupom velikih glazbenika i humanista poput Carrerasa i Boltona.

Koncertom je obilježena i godišnjica smrti Ane Rukavine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju