Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradsko vijeće Blackpoola, ljetovališta u Velikoj Britaniji, nakon 44 godina ukinulo je zabranu nastupa Rolling Stonesa.


Popularni i nekad divlji rockeri nastupali su svuda po svijetu, čak i u komunističkoj Kini, ali vlasti Blackpoola desetljećima su ustrajale u odluci da Rolling Stonesi nemaju što tražiti u njihovu mjestu.

Vezani članci Hari Rončević (Foto: PR) Hari Rončević otkrio zašto je pjesmu "Zemlja i stina" dao Doris, a ne Oliveru: "Poludio je kad je čuo!" Lana Jurčević: (Foto: Instagram) Fanovi su sigurni: Fotografije Lane Jurčević na zadnjem sjedištu automobila dokaz su da savršenstvo postoji

Ništa ga ne bi toliko radovalo kao ponovni koncert Rolling Stonesa u Blackpoolu, naveli su britanski mediji u četvrtak izjavu gradonačelnika Peter Callowa.

Prvi i posljednji koncert, održan 24. lipnja 1964. pretvorio se u pravi fijasko. Podivljali i međusobno posvađani posjetitelji tada su uništili dvoranu u kojoj se održavao koncert. Gađali su se bocama i kamenjem, pri čemu je ozlijeđeno više od 50 osoba.

Neredi su nastali kad je publika u prvim redovima počela pljuvati tadašnjeg frontmena Briana Jonesa i pokušala popeti se na pozornicu. Potpuni kaos izazvao je gitarist Keith Richards koji je nogama udarao pljuvače.

Glasnogovornica Rolling Stonesa na novinarski je upit odgovorila da ne želi komentirati promjenu mišljenja gradskog vijeća Blackpoola. Skupina zasad nema namjeru ponovno nastupiti u tom mjestu, dodala je.