Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brojni glasovi su se digli u petak u Njemačkoj prosvjedujući protiv namjere američkog glumca Toma Cruisea, uglednog člana scijentološke crkve, da utjelovi Clausa von Stauffenberga, organizatora neuspjela atentata na Adolfa Hitlera 1944.


"Neugodno mi je pomisliti da će netko tko se prepoznaje u scijentološkoj crkvi tumačiti mog oca", kazao je Berthold Schenk von Stauffenberg, stariji sin jednog od junaka njemačkog pokreta otpora, priznajući međutim da nije mogao spriječiti snimanje tog filma koje bi trebalo početi 19. srpnja u režiji Bryana Singera.

Vezani članci Slika nije dostupna Nije ni shvatila: Imala je otvoren šlic cijelo vrijeme! Slika nije dostupna Unatoč rastavi blagdane će provesti zajedno!

"Ne smije dirnuti u mog oca", kazao je on dnevniku Sueddeutsche Zeitung. "Nek se penje po brdu ili surfa na Karibima. Svejedno mi je, sve dok se drži podalje od tog filma", dodao je on, ne pojašnjavajući međutim zbog čega se protivi scijentološkoj crkvi.

"Na trenutak sam se ponadao da se radi o reklamnoj podvali Cruisea, ali čini se da nije tako", kazao je on izrazivši žaljenje što mu nitko nije ponudio da pročita scenarij Chrisa McQuarrieja.

Protivljenje Cruiseovom utjelovljavanju Von Stauffenberga izrazili su i neki zastupnici konzervativnog vladajućeg CDU-a.

Film trenutno nosi ime "Valkire", prema kodnom imenu "Operacija Valkire", atentata u kojem je trebao biti ubijen nacistički diktator 20. srpnja 1944.

Aristokrat i katolik, grof Claus von Stauffenberg pogubljen je bez suđenja iste večeri u sjedištu stožera Wehrmachta u Berlinu, u zgradi koja sada pripada njemačkom ministarstvu obrane.