Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularna čimpanza Čita, koja je glumila u desetak filmova o Tarzanu, danas ima 75 godina i najstariji je primat na zemlji, a uskoro će objaviti biografiju s detaljima iz svog života.


Biografiju će izdati kuća Fourth Estate, a knjiga će biti izdana pod nazivom 'Me Cheeta' ('Ja Čita'). Iz Fourth Estatea najavljuju kako će biografija biti 'zabavna, dirljiva i iskrena'.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu: "Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Neću se vratiti u Argentinu" Milan Bandić Žbukao je fasade i istovarivao ugljen, a u Zagreb kojim će poslije suvereno vladati došao je s kovčegom od skaja, planom grada i dvije majice

Čita trenutačno živi u Kaliforniji, pravo ime mu je Jiggs i uskoro će biti jedini majmun koji je objavio svoju biografiju.

Jiggs je 1932. godine uhvaćen u jednoj liberijskoj džungli i odvezen u New York. Tamo ju je prihvatio holivudski trener životinja  Tony Gentry.

Uskoro se Čita pojavio u filmu o Tarzanu, u legendarnoj sceni u kojoj mu krade odjeću dok se on kupa u rijeci. Snimljeno je još 11 filmova o životu s Tarzanom i Jane.

U međuvremenu Čita je surađivao i s Belom Lugosijem, a posljednji put se na filmu pojavio u 'Dr. Dolittleu' 1967. godine.

'Čita je prava zvijezda - pravi majmun i veliki glumac. Potječe iz vremena 'zlatnog' Hollywooda i svašta je vidio. On je zaista morao glumiti kako bi spasio svoj život. Da nije glumio završio bi u laboratoriju s miševima, psima i zečevima', rekao je Nicholas Pearson, direktor izdavačke kuće Fourth Estate.

Knjiga bi biti objavljena u listopadu.