Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazališni producenti uspjeli su danas postići dogovor sa scenskim radnicima koji su štrajkali na Broadwayu, u New Yorku, čime je završen sukob koji je više od dva tjedna paralizirao to svjetsko središte mjuzikla.


Kazališni producenti su u priopćenju istaknuli da će se predstave ponovo početi održavati danas navečer, nakon štrajka koji je počeo 10. studenog i koji je zabavnu industriju grada New Yorka stajao više milijuna dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Najskuplji mjuzikl ikada! Spider-Man uskokoro na Broadwayju Slika nije dostupna Filmski redatelji i producenti: Uhićenja u Varšavskoj su nedopustiva

"Dogovor je dobra nagodba korisna za naš posao. Najvažnije je to da će se svjetla Broadwaya opet upaliti", rekla je u priopćenju Charlotte St. Martin, glavna direktorica Saveza kazališnih producenata, ne iznoseći potankosti o dogovoru.

Kazališni producenti i sindikat scenskih radnika počeli su pregovore u lipnju radi produljenja kolektivnog ugovora. 

Producenti su tražili veću slobodu u zapošljavanju i u trajanju privremenih ugovora, ali je sindikat koji okuplja 350 do 500 scenskih radnika u Broadwayu, ocijenio da su njihovi prijedlozi nedovoljni, napose što se tiče minimalnih jamstava prema ugovoru o radu.

Bio je to treći prekid rada na Broadwayu u trideset godina. Zadnji štrajk dogodio se 2003., kada su glazbenici stupili u četverodnevni štrajk.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju