Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Penelope Cruz je ulogu majke zlostavljane tinejdžerice u filmu "Volver" ocijenila kao najtežu koju je ikada igrala, a ako se prve ocjene i priče o favoritima za Oscara pokažu točnima, ona bi joj mogla osigurati i prvog Oscara.


Film je ponovno spojio Penelope s redateljem Pedrom Almodovarom, koji je razmjerno nepoznatu španjolsku ljepoticu angažirao 1997. u filmu "Živo meso", a kasnije i u filmu "Sve o mojoj majci".

Vezani članci Slika nije dostupna Monica Cruz ne zaostaje seksipilom za sestrom Slika nije dostupna Umjesto suza, Oscar u znaku treme glumica

Almodovar se u filmu "Volver" vraća svom uvrnutom humoru i životima Španjolki, što je tema koja je obilježila njegove rane filmove. Unatoč smiješnim trenutcima filma, teško je bez ozbiljnosti gledati spolno zlostavljanje, a nalaženje pravog omjera komedije i tragedije stavilo je pred složen izazov 32-godišnju Penelope Cruz.

"To je najteži i najsloženiji lik kojeg mi je netko dao u ruke", rekla je agenciji Reuters.

"Znam žene koje su prošle stvari koje su ih mogle uništiti, ali su se nastavile boriti... Moj lik nije žrtva".

Naravno, filmska akademija još mora pogledati brojne filmove prije no što u veljači uruči svoje prestižne nagrade, a Cruzovoj su ozbiljne konkurentice, među ostalima, Helen Mirren u "Kraljici" i Kate Winslet u filmu "Little Children".