Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki filmski i televizijski scenaristi počeli su štrajk jer su propali pregovori kojima bi izbjegli prvi štrajk toga ceha u gotovo dva desetljeća.


Očekuje se kako zbog štrajka neće biti emitirani mnogi sitcomi, a popularne emisije, poput Lettermanove i Lenove, odmah će krenuti u repriziranje.

Vezani članci Hrvatska prelazi na novi sustav emitiranja televizijskoga signala (Foto: Dnevnik.hr) HAKOM upravo objavio vijest zbog koje se trebaju zabrinuti svi sa starijim televizorima Dea Đurđević (Foto: Screenshot Pink TV) Srpska voditeljica pojavila se na televiziji samo 2 mjeseca od stravične nesreće i uputila važan apel

Članovi sindikata s istočne obale SAD-a službeno su počeli sa štrajkom u predviđeno vrijeme, u ponoć po lokalnome vremenu, a kolege sa zapada učinile su to tri sata kasnije.

Zbog štrajka na istočnoj obali propali su desetosatni pregovori u Los Angelesu gdje su se sastali predstavnici sindikata i predstavnici filmskih studija.

Dvije su strane pregovarale mjesecima, ali pregovori su propali najviše zato što pisci traže više tantijeme od prodaje filmova i televizijskih emisija na DVD-ima i internetu.

Iako su studiji pripremili scenarije za slučaj štrajka, snimanje
mnogih sitcoma ovaj će tjedan propasti, jer scenaristi neće moći doći na snimanje i omogućiti promjene u zadnji čas.

Utjecaj štrajka na filmove bit će znatno manji jer vodeći filmski
studiji već imaju scenarije za projekte iduće godine.