Forest Whitaker dobio je zvijezdu na hollywoodskom 'Šetalištu slavnih'. Do sada je osvojio Zlatni Globus, nagrade SAG, te konačno i prestižni zlatni kipić Oscar, za ulogu diktatora Idija Amina iz Ugande. 'Ovo je ostvarenje sna', rekao je Forest.


Dan prije izlaska fima o Aminu na DVD-u, Amerika je sjajnom glumcu odala zasluženo priznanje - zvijezdu na Hollywood Boulevardu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Donald Sutherland osvanuo na Stazi slavnih odmah do sina Slika nije dostupna Markantni Gladijator dobio svoju zvijezdu na Stazi slavnih

'Evo nas ispred Kodak Theatrea. Biti tu prije nekoliko mjeseci na dodjeli Oscara i sada sa svima vama koji se smiješite, to je nevjerojatno. Čini se nevjerojatno to doseći. Posebno jer ovo nije samo san. Ovakav trenutak materijalizirat će se toliko dugo dok ga imate u snovima. Zato je ovo najveća čast za mene. Samo želim zahvaliti na ovom posebnom trenutku koji ste mi poklonili. Hvala', rekao je Forest Whitaker na svečanoj ceremoniji otkrivanja zvijezde.

U tom važnom trenutku Forestu su se pridružili Kiefer Sutherland, Angela Bassett, Fox Searchlight i Peter Rice.

Forest je upravo završio snimanje filma 'Vantage Point' o pokušaju ubojstva predsjednika, a potpisao je i ugovor za snimanje drame koja se temelji na istinitoj priči 'The Great Debators'.