Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva hrvatska igrana filma "Živi i mrtvi" Kristijana Milića i "Trešeta" Dražena Žarkovića na programu su 31. Međunarodnog filmskog festivala koji se od 25. siječnja do 3. veljače održava u švedskom gradu Goeteborgu.


Oba hrvatska filma imat će po tri projekcije. Prvom predstavljanju filma ratne tematike "Živi i mrtvi" prisustvovali su njegov redatelj Kristijan Milić i producent Igor Nola koji su švedskoj publici predočili značajke filma i postignuća naše kinematografije.

Vezani članci Baš naš festival Produženi vikend može početi uz koncerte Matije Cveka i Remi na platou Gradec PR Isla Loca festival u Hrvatsku dovodi "Daddy Yankee", tvorca najvećih latino hitova "Gasolina" i " Despacito"

Desetodnevni filmski festival u Geteborgu najveći je u nordijskim zemljama i ove godine predstavlja 450 kratkometražnih i dugometražnih filmova iz 67 zemalja.

Festival prati i Cinemix-program 40 raznovrsnih seminara posvećenih nordijskom filmskom tržištu, švedskoj produkciji, postignućima meksičke kinematografije, retrospektivi filmova Ingmara Bergmana, međunarodnim filmskim favoritima te specijaliziranim filmskim žanrovima poput horora, glazbenih ili filmova koji se bave terorizmom.

Organizatori ove jake međunarodne filmske priredbe očekuju i ove godine dobar odaziv publike i poslovnih ljudi iz filmske industrije. Lani je na Festivalu prodano oko 123 tisuće karata, a projekcijama je prisustvovalo dvjestotinjak režisera te mnogobrojni distributeri iz cijelog svijeta.

Filmski festival u Geteborgu je neprofitna kulturna institucija koju financijski podupire grad, županija, Švedski filmski institut te druge nordijske filmske organizacije u cilju snažnije promidžbe skandinavskog filma u svijetu.