Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tobožnji sin "slavne zemlje Kazahstana" nastavlja vladati američkim kino blagajnama, izvješćuje Associated Press.


 "Borat: Učenje o Amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan", film britanskog komičara Sache Barona Cohena, proteklog je vikenda zaradio 29 milijuna dolara i ostao na prvom mjestu američkih kino hitova drugi vikend zaredom, objavio je "20. Century Fox",

Vezani članci Sacha Baron Cohen i Jason Spencer (Foto: Screenshot/YouTube) ''Borat'' ima novu emisiju zbog koje već padaju glave: Političar se na sav glas derao ''C*nčuga!'' pa podnio ostavku Belinda Bedeković (Foto: Facebook) Belinda u ekstazi! Sve je počelo obećanjem da će svirati potpuno gola ako Vatreni budu prvaci, a sad joj nema kraja!

U 10 dana prikazivanja "Borat" je ukupno zaradio 67.8 milijuna dolara.

Na drugome mjestu je i ovoga vikenda Disney'ev "The Santa Clause 3: Bijeg St. Clausea" sa zarađenih 16.9 milijuna, dok je treći animirani film "Flushed Away" Paramounth DreamWorksa sa 16.7 milijuna.

Oporo smiješan i satiričan, s humorom koji uporno gazi granice političke korektnosti, "Borat" je neočekivano postao filmskim "blockbusterom" i kulturnim fenomenom u SAD, a njegove poštapalice iz filma poput "vua-va-vui-va" ili "very nice - how much?", već su usvojene u govoru urbane mladeži.

Neki analitičari filmske industrije brzo su izračunali da je "20-th Century Fox", usprkos svom čuđenju zbog uspjeha "Borata", ustvari izgubio milijune dolara jer je prvoga vikenda film prikazivan u, za američke prilike, skromnih 837 kina, kada je zaradio 26.5 milijuna dolara.

Ovoga vikenda "Borat" je prikazivan u 2.566 kino dvorana, a zaradio je 2,5 milijuna dolara više.