Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo istraživanje

MOJA KUĆA JE TVOJA: Najnoviji rastući trend!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje s naslovom 'Moja kuća je tvoja', prvo je istraživanje putnika uključenih u rastući trend zamjene kuća, provedeno među čak 46.000 članova diljem svijeta.

Po prvi puta je dostupan detaljan profil rastućeg broja putnika uključenih u zamjenu kuća. Istraživanje pokazuje da trend zamjene ima velik utjecaj na društvo. Prema istraživanju talijanskog Sveučilišta u Bergamu 'ljudi se sve više okreću modelima potrošnje koji u prvi plan stavljaju zajednicu, a ne sebičnost', a zamjena kuća 'mogla bi pomoći da se svi zajedno pobrinemo da stvorimo preduvjete za bolju budućnost.'

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

'Zamjena kuća je jedna od najvažnijih granica modernog turizma jer prikazuje karakteristike turista novog milenija: stalna želja za putovanjem više puta godišnje, čak i s ograničenim budžetom, potreba da se organizirana putovanja sve više personaliziraju i želja da svako putovanje bude jedinstveno iskustvo...ne samo da se vide nove zemlje i sve njihove atrakcije već i da se uklopi u novu kulturu' Home Exchange 93% ispitanika zadovoljno je svojim iskustvom, a 81% se zamijenilo više puta pa se tako zamjeni kuća smiješi svijetla budućnost. Članovi Home Exchange-a više ne traže samo mogućnost jeftinog putovanja, već su jako radoznali u otkrivanju kulturne strane putovanja (98% pokazuje interes za kulturnu baštinu, a 84% posjećuje muzeje i parkove prirode).

Među članovima sposobni i iskusni putnici (62% visokoobrazovanih) predstavljaju presjek cijelokupnog društva koje putuje. Primjerice, tipičan član putuje s obitelji (49% s djecom) i dolazi s jednog od 5 kontinenata, a top 5 država iz kojih dolaze takvi članovi su SAD, Francuska, Španjolska, Kanada i Italija.

Skupa zdrava hrana (63%) i organska hrana (73%) vrlo su važne članovima, a 69% članova sami pripremaju obroke na putovanju u čemu im uvelike pomaže sav komfor potpuno opremljene kuhinje. Kada ne putuju, aktivno pomažu i društvu. 38% sudjeluje u društvenom radu, očuvanju flore i faune, radu mladih, očuvanju kulturne baštine i zbrinjavanju životinja.

S obzirom na velik osjećaj povjerenja među ispitanicima (75% se slaže da ima povjerenja u većinu ljudi), zajednička potrošnja i zamjena kuća trebali bi biti sve popularniji.

1992. godine Ed Kushins iz Kalifornije je osnovao HomeExchange.com, pionira ovakvog tipa zamjene. Danas je to najveći i najbrže rastući portal za zamjenu smještajnih kapaciteta.2012. godine članovi su ostvarili više od 75000 zamjena u 150 država. HomeExchange.com omogućava obiteljima diljem svijeta da zamijene svoju kuću ili stan i uživaju u jedinstvenom putovanju, neistraženim destinacijama, bijegu od masovnog turizma. HomeExchange.com dostupan je na 15 svjetskih jezika. Od lipnja 2011.godine mreži se priključuje i hrvatska podružnica s imenom MijenjamVikendicu, a Hrvatska je svibanj 2013. završila sa 114 ponuda nekretnina za zamjenu. Novopokrenuta je i međunarodna stranica HomeExchangeGold.com namijenjena luksuznim nekretninama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene