Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dva stupnja

Austrija otvara granicu prema Njemačkoj, priprema se otvaranje i ostalih granica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija od sredine lipnja otvara svoje granice prema Njemačkoj, a trenutačno se pregovara i o otvaranju granica prema ostalim susjednim zemljama, priopćio je Kancelarski ured u Beču u srijedu.

Kako prenosi agencija APA, austrijski kancelar Sebastian Kurz u jučerašnjem razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel dogovorio je otvaranje granica prema Njemačkoj u dva stupnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna morat će se ponovno cijepiti Velika afera! Medicinska sestra na 9000 ljudi primijenila fiziološku umjesto cjepiva, istražuju se i politički motivi Slika nije dostupna Neopravdan trošak Još jedna zemlja ukida besplatno testiranje na COVID: "Korist imaju samo necijepljeni, a cjepivo je dostupno svima"

Prvi bi stupanj na snagu stupio već ovog petka, a sastojao bi se u prelasku potpune kontrole prelaska na sporadične. Od 15. lipnja kontrole na granicama bile bi u potpunosti ukinute.

Kako stoji u priopćenju kancelarskog ureda, "Austrija teži olakšavanju prelazaka granice" i s ostalim susjednim zemljama. Preduvjet otvaranju granica prema susjednim zemljama jest to da "širenje zaraze bude pod kontrolom".

Za sada ništa od turističkih putovanja u Italiju, Španjolsku i Grčku

Austrijska ministrica turizma Elisabeth Koestinger prije toga je u razgovoru za radijsku postaju Oe1 naglasila da putovanja u turistička odredišta Italiju i Španjolsku još neko vrijeme neće biti moguća.

"Temelj odluke o otvaranju granice jest broj zaraza. Zato će isprva biti otvorene granice prema Njemačkoj i istočnim susjedima", rekla je Koestinger.

Ona je objasnila kako su u Italiji i Španjolskoj još uvijek na snazi ograničene mjere kretanja unutar zemlje te će zato otvaranje granica prema tim zemljama trajati još dulje vrijeme. Odlasku na odmor u dalje odredišta poput Grčke do daljnjega će biti nemoguća zbog nedostatka komercijalnih letova prema tim zemljama, objasnila je ministrica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene