Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio video

Riječki vjeroučitelj u suzama: "Učinio sam sve što sam mogao i sve što je bilo u mojoj moći. Morao sam poći dalje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki vjeroučitelj oglasio se emotivnom porukom na You Tubeu nakon što je premješten u drugu školu. Odluka o premještaju stigla je nakon njegovog vatrenog govora na prosvjedu učitelja.

Marin Miletić, koji je na prosvjedu prosvjetara u Zagrebu održao govor od kojeg se Riječka nadbiskupija ogradila po odluci Katehetskog ureda, premješten je u drugu školu. Riječki vjeroučitelj oprostio se od svojih učenika i kolega emotivnim videom u kojem kaže kako je Crkva i dalje uz njega te da se uz njenu potporu upušta u nove izazove.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, Možemo Redovne aktivnosti DIP potvrdio: Prikupljanje donacija za Benčić i Miletića je zakonito Slika nije dostupna Reakcije se nižu Vjeroučitelj zbog čijeg je govora na prosvjedu reagirala i Riječka nadbiskupija: "U kaosu sam zbog svega"

"Nakon 14 godina, vrijeme je da se krene dalje. Imam tremu veću nego predsjednički kandidati na onom izbornom sučeljavanju. Volim vjerovati da sam hrabar. Jednostavno nekad dođe vrijeme kada cvijeće raste i postane mu usko i onda ga treba presaditi. Važno je ovo sve što je staro, maknuti i paziti na korjenje.

Mali princ u razgovoru s lisicom kaže da vrijeme koje provodimo sa svojom ružom čini ružu tako posebnom, jer vrijeme je jedino ono što je toliko vrijedno da nema cijenu. Ono se ne može vratiti. Vi možete birati ono što je tu i ono što dolazi. Koliko možemo. Ali ne možemo baš ništa vratiti nazad", kazao je Miletić.

U videu je pokazao što je sve učinio za školu. Kazao je kako su učenici zajedno sređivali zidove škole. Pokazao je i učionicu, rekavši: "Ovdje je bila moja Narnija".

Rasplakao se kada je govorio što su sve učenici napravili i na koji način su sređivali učionicu.

"Učinio sam sve što sam mogao i sve što je bilo u mojoj moći. Morao sam poći dalje, moram poći dalje", u suzama govori Miletić i dodaje:

"Najgore kada se sebe ne sviđaš. Pogledaš se u ogledalo i pitaš se što radiš čovječe. Platit ću cijenu. Ponosan sam na štrajk. Ponosan sam na svoj govor na Trgu bana Josipa Jelačića, na svoje istupe. Takav sam, to sam ja, Marin", kazao je.

"Ponosan sam na svoje skaute katoličke, zahvalan sam Bogu za sve što me čini takvim kakav jesam. Ja sam takav emotivac i oči suze", kazao je riječki vjeroučitelj.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene