Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni prizori

Noć proveo kraj razrušene kuće grijući se uz vatru: "Djeca i žena spavaju u kombiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je pokazao i unutrašnjost svoje skromne kuće koja je popucala sa svih strana i nije više sigurna.

Noć su mnogi na području Petrinje, Siska i okolice proveli vani, na otvorenom, izvan popucalih zidova svojih kuća. Vatre su zapalili uz cestu, djeca su spavala u automobilima i kombijima, očevi spremno stiskali ključeve vozila u rukama…

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Ivo Žinić u trenutku potresa u Sisku strava i užas Pogledajte zastrašujuću snimku banijskog potresa koja ledi krv u žilama: "Mateo, odi van!"

"Kad se skupimo svi tu vani, nađe se nas oko devet. Evo, žena i djeca spavaju tu u kombiju“, govori muškarac iz Majskih Poljana pokazujući na bijeli kombi parkiran nedaleko od vatre koju je zapalio da bi se ugrijao.

Uz još jednog muškarca pazi na kombi i obitelj. Iako nije srušena, kuća mu je potpuno uništena – pukotine šaraju zidove uzduž i poprijeko, dimnjak je pao kroz deku.

"Posložio sam preko rupe od dimnjaka daske da ne puše toliko", govori pokazujući propali strop.

"Kad je došao Plenković, pitao sam kad će nas netko obići i odmah su nam donijeli pokrivače, hranu, vodu, dotad nitko ništa nije pitao", govori muškarac ispred svog skromnog doma gdje je dočekao jutro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene