Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Crnim vinom protiv masne jetre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje na štakorima otkrilo je da resveratrol prisutan u vinu spriječava daljnu akumulaciju masti kada je u pitanju nealkoholna masna jetra.

Štakori su bili podijeljeni u tri skupine. Prva je skupina bila kontrolna sa slobodnim pristupom hrani i vodi, pišu Vitamini.hr. Druga je skupina dobivala hranu bogatu ugljikohidratima i bez masti s razdobljima posta. Treća je skupina imala isti režim prehrane kao i druga, uz dodatak 10 mg resveratrola dnevno.

Pročitajte i ovo Verlon Robinson očajnički želi spasiti suprugu koja umire: Nudi pick up i prikolicu, pa čak i bubreg bilo kome tko može pomoći (Foto: Verlon Robinson) U braku 25 godina Očajnički traži nekoga tko može pomoći njegovoj umirućoj ženi: Na poklon ponudio čak i bubreg Kirurg tijekom operativnog zahvata (Ilustracija: Thinkstock) Sve priznao na sudu Ugledni kirurg "žigosao" svoje inicijale na jetrama dvaju pacijenata

Nakon 4 tjedna pokazalo se da je akumulacija masti u jetri bila najmanja u skupini koja je dobivala resveratrol. Iako je potrebno provesti još studija, autori studije vjeruju da se slični rezultati mogu očekivati i na ljudima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene