Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća zbirka u EU

Više od 120 najvećih, najotrovnijih i najrjeđih zmija u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izložba živih zmija pod nazivom 'Opasna ljepota', koju do kraja lipnja možete pogledati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu nudi pogled na najveće, najotrovnije i najrjeđe zmije na svijetu.

Oko 120 primjeraka i osamdesetak različitih vrsta otrovnih i neotrovnih zmija, izbor je iz privatne zbirke strastvenog zmijoljupca Aleša Mlinara iz Slovenije, koja je, kako je rečeno, najveća zbirka zmija u Europi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Tilburgu Pobjegla zelena mamba: "Izuzetno je otrovna, ostanite u kućama" Tomislav Horvat David u Obloku Dan po dan, šibicu po šibicu, i tako već 17 godina: Tomislav Horvat ima neobičan hobi

>>VIDEO S toplim danima izašle i zmije otrovnice

Do kraja lipnja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu možete tako vidjeti najotrovniju kopnenu zmiju - taipan, najbržu zmiju - to je crna mamba, najtežu otrovnicu -  gabonska ljutica i najtežu zmiju svijeta - zelenu anakondu. U zbirci se nalazi i Russellova ljutica, koju prati glas da je zadala najviše smrtnih ugriza i etiopska planinska guja, jedna od najrjeđih zmija na svijetu, koja je poznata samo s pet lokacija na Etiopskoj visoravni.Izvorna Mlinarova zbirka nalazi se u Tržiču u Sloveniji, obuhvaća oko 250 primjeraka, a smještena je u posebnu građevinu površine 120 četvornih metara. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene