Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Futuristički tisak

Video oglasi stigli i u novine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video oglasi stigli su i u tiskana izdanja, odnosno novine, a pionir ove nove vrste oglašavanja postao je američki časopis Entertainment Weekly.

Mali ekran, koji je ugrađen u kartonski umetak časopisa, nosi u sebi reklamu za jedno popularno gazirano piće i foršpane za američku tv postaju CBS. Da čudu ne bude kraja, postoje i ugrađeni zvučnici, tako da potrošač može čak i čuti reklame i oglase.

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić i Gordana Rusak Pogoduje oglašivačima Lovrić i Rusak opleli po Tomaševiću: "U Zagrebu ima 1700 bespravno postavljenih reklamnih panoa, umjesto da ih ukloni, on ih legalizira" Ilustracija Informacije o bivšem šefu Političar koji se bori protiv mafije zatvoren zbog prodaje strogo povjerljivih mafijaških dosjea

Video sa foršpanima i oglasom pohranjen je u čip, a tanki ekrani veličine su zaslona mobitela, koji se pak pune na baterije. Svaki od čipova može u sebi sadržavati čak 40 minuta video materijala, piše BBC. Spomenuti časopis, zbog ove posebnosti, itekako se ističe u izlogu i odmah je prepoznatljiv. Ipak, njegovo listanje zbog umetka na četiri stranice, ponešto je otežano, a kad otvorite odgovarajuću stranicu, oglasu treba nekoliko sekundi da se učita i pokrene, što je kašnjenje kakvo se baš i ne tolerira u svijetu oglašavanja i reklama.

Ipak, časopis ima više tisuća svojih pretplatnika, koji će odsada moći uz listanje svojih omiljenih stranica, pogledati i pokoju reklamu - uživo. Cijena svakog pojedinog primjerka tog časopisa jest prava sitnica i stoji punih 20 dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene