Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u boji reprezentacije

VIDEO: I crkve i svećenici u narančastom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi Nizozemska što lakše pobijedila Španjolsku u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, vjernici jedne crkve u ruralnom djelu zemlje molili su za nacionalni tim.

Cijela je crkva bila u narančastoj boji, čak i piano i svijeće. Svećenik je također bio obučen u narančasto. Nekoliko stotina vjernika okupilo se u crkvi svetog Vincenta u selu Obdam, sjeverno od Amsterdama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maja bi se skidala... Tako se navija: Skida se do gola ako Srbija pobijedi na SP-u! Slika nije dostupna Rusija želi Svjetsko nogometno prvenstvo 2018.

'Misa, kojoj je tema bila podrška nacionalnom timu, nije uopće bila neprimjerena', uvjeren je svećenik Paul Vlaar. Vjernici su također nosili dresove momčadi, kape, a neki su i lica ukrasili narančastom bojom, javlja APTN. Tijekom mise otpjevana je i himna, a Vlaar je u jednom trenutku bio i golman. 'Nismo molili za pobjedu, nego za što bolju igru', dodao je Vlaar.

No, prisutni vjernici su sigurni kako će Nizozemska pobijediti. Za vrijeme nogometnog prvenstva, čak je i ulica Irenestraat u gradu Goirle preimenovana u Narančastu ulicu, a kuće su prekrivene narančastim pokrovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene