Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadio im Bingo

VIDEO: Dosadio im bingo, prešli na igrice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije poznato čime će se baviti naš predsjednik u mirovini, ali njegovi vršnjaci u Francuskoj sve više igraju igrice svojih unuka.

Ni umjetni kuk, ni pozne godine nisu prepreka dobroj zabavi. Pariški umirovljenici postali su pravi stručnjaci za računalne igre. Jedna od baka u video igri mogla bi nokautirati i Rokija i Muhameda. Bingo i ostale društvene igre dosadile su francuskim umirovljenicima, pa su uzeli konzolu u svoje ruke. 'Obožavam ovo, stvarno se ispušem. Cijeli se aktiviraš, ruke, noge, glavu, šake', kaže 69- godišnja gđa. Muller. Rizika za krhke kosti nema. U domu umirovljenika u pariškom predgrađu ne vježbaju samo tijelo, već i moždane vijuge, a znaju  zaigrati i s unucima. 'Osjećam se kao da mi je opet 18. Tada sam bio najsnažniji, jeo sam mnogo špinata. Sada više ne, malo je teško, ali trudim se, dajem sve od sebe da se dobro zabavljam', kaže 82- godišnji Sam. Ulaze samo u ring, a tu su i kuglana i teniski teren. 'Najviše volim kuglanje, onda tenis, pa boks. Možemo sve igrati i obožavam to', priča 81- godišnji Armand. U svijetu ospjednutom ljepotom i mladošću, ovi su simaptični bake i djedovi zadržali dječju zaigranost i pokazali da ima zemlje za starce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan starijih osoba Stariji od 65 godina čine 20 posto hrvatskog stanovništva Slika nije dostupna Oduševili volontere Maksimirske jeseni: Umirovljenici proveli dan vježbajući na Maksimiru

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene