Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne uključujući gaće i čarape

Upoznajte čovjeka koji posjeduje samo 15 stvari!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su ljudi sami po sebi 'vijest' jer žive ekstravagantnim životom, imaju luksuzne vile, goleme kolekcije automobila ili cipela i slično, no Andrew Hyde je osoba koja je postala poznata jer posjeduje samo 15 stvari, ne računajući čarape i donje rublje.

Ne, on nije beskućnik. Nije ni siromašan niti nezaposlen. U biti Andrew Hyde je tehnološki mogul. Radi kako konzultant i mentor za 'mlade' tvrtke, osnivač je globalne mreže Startup Weekend i organizator konferencije TEDxBoulder.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Kako je konstantno na relaciji New York - Silikonska dolina, Andrew ne živi ni u kući ni u stanu. Kada ne radi, tada intenzivno putuje i sa sobom gdje god ide uvijek nosi svojih 15 stvari. Uvijek ga je, kaže, zanimao koncept minimalizma. Počeo je sa 100 stvari, da vidi može li se. No, u kolovozu 2010. odlučio se na još drastičniji korak. Prodao je sve svoje stvari i ostavio samo 15 najpotrebnijih.

Evo što Andrew posjeduje:

1. Ruksak
2. Majica dugih rukava
3. Kabanica
4. Majica kratkih rukava
5. Kratke hlače
6. Ručnik
7. Zimska vunena jakna
8. Stvari za osobnu higijenu
9. Sunčane naočale
10. Novčanik
11. MacBook Air
12. iPhone 3GS
13. Košulja
14. Traperice
15. Tenisice

Kao što možete vidjeti, popis je zaista minimalistički. Srećom, na listi nema čarapa i donjeg rublja. Za to ima poseban pretinac.

Hyde kaže kako nije bilo nimalo lako svesti sve stvari na minimum. 'Počeo sam s odjećom - dvije majice, jedne duge i jedne kratke hlače, par sandala, sunčane naočale i donje rublje. Tome sam dodao nekoliko stvari koje su za mene nešto bez čega 'ne mogu' - iPad i kamera. Dodao sam ruksak, stvari za osobnu higijenu, ručnik i nasumice još nekoliko stvari - kemijsku olovku, kablove za povezivanje, punjače i pokušao. Nakon pet tjedana na putu u ruksaku sam imao više stvari koje nisam koristio od onih koje sam koristio', kazao je Andrew.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene