Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna svjedočanstva

9 ukletih kuća iz kojih se čuju glasovi, vide prikaze...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su posvjedočili kako su brojne kuće u SAD-u iz kojih se čuju neobjašnjivi koraci, plač djece, pa čak i prikaze - uklete.

1. Plantaža Myrtles u Louisiani

Navodno se ondje dogodilo 10 ubojstava, ali službeno je potvrđeno samo jedno. Unatoč tome, brojni su izvještaji neobjašnjivih aktivnosti koje se ondje zbivaju, piše Yahoo Homes. Duhovi bivših robova navodno čekaju da im se zada zadatak, čuju se neobjašnjivi koraci koji silaze niz stepenice, a klavir sam svira. Zbog toga je ova kuća iz 18. stoljeća zaradila reputaciju najukletije kuće u SAD-u. Ta je kuća sada prenoćište u kojem možete odsjesti i provjeriti sami je li uistinu ukleta.

2. Franklin u Ohiju

Oni koji su ondje bili, kažu da se može čuti neobjašnjivi plač djeteta, glasovi koji se svađaju u zidovima, lusteri koji se vrte, lica koja se pojavljuju u lamperiji, mrlje krvi koje se pojavljuju i nestaju same od sebe te misteriozna žena u crnom koja se pojavljuje na prozoru u kuli na najvišem katu kuće.

I druge su neobičnosti o ovoj kući zastrašujuće. U jednoj je sobi uvijek deset stupnjeva manje nego u ostatku kuće, a 1970-ih u jednoj je prostoriji kuće otkrivena hrpa dječjih kostiju. Prvi vlasnik kuće i cijela njegova obitelj umrla je pod sumnjivim okolnostima.

3. Hampton Lillibridge u Georgiji

U toj se kući dogodilo nekoliko nesretnih slučajeva sa smrtnom posljedicom. Godinama u njoj nitko nije živio i smatra se da ju je uklela davna kripta koja se nalazi u podrumu. I sada susjedi svjedoče o jezivosti ove kuće. Kažu da vide sjene na njezinim prozorima te da čuju glazbu i smijeh, kao da u njoj netko održava zabavu. Ali, u kući već godinama nitko ne živi.

4. Posjed The Arnold na Rhode islandu

Posljednje riječi koje je rekao bivši vlasnik ove kuće rekao je obitelji Perron koja se u to vrijeme useljavala u kuću: 'Ostavite svjetla upaljena cijele noći. Sljedećih deset godina, koliko su živjeli ondje, tvrde, osjećali su prisutnost paranormalnog toliko snažno da su se morali odseliti. Neki su duhovi bili dragi, meli su kuhinju svaki tjedan, dok su drugi bili zli. Napadali su ih, pa čak i opsjedali njihovu majku. 'Osam generacija jedne obitelji živjelo je i umrlo u toj kući prije našeg dolaska, a neki nikada nisu otišli', objasnila je Andrea Perron.

5. Kuća Georgea Stickneyja u Illinisu

George Stickney vjerovao je da duhovi trebaju slobodu kako bi šetali kućom, a da ih ne zarobe anđeli. Stoga je dizajnirao svoj dom u Illinoisu sa zaobljenim uglovima. Prije više od 150 godina Stickney i njegova supruga provodili su redovite seanse u ovom sada poznatom prebivalištu, ali nadnaravna pojavljivanja nisu se smanjila. U Stickenyjevoj kući sada se nalazi policijska postaja Bull Valley. Zbog zvukova neobjašnjivih koraka, predmeta koji se sami premještaju te povika koje dolaze ni od kuda, mnogi su policajci predali svoju značku i napustili policiju.

5. Nekretnina Ashmore u Illinosu

Nekadašnja sirotinjska kuća, a potom i ustanova za mentalno oboljele, već je nekoliko desetljeća napuštena. Neki vjeruju da je to nekada bilo mjesto na kojem se sastaje sotonski kult. Drugi kažu da su čuli neobjašnjive glasove, osjetili vruća i hladna mjesta u kući te vidjeli prikaze. Treći pak tvrde da su ondje vidjeli Elvu Skinner, duh mlade djevojke koja je tragično preminula prije više od sto godina. Razlikuju se iskustva posjetitelja, ali svi se slažu u jednom - ta je zgrada ukleta.

6. Dvorac Smith-Ely

Taj je dvorac sagrađen 1858. godine, ima 43 sobe i nalazi se u New Yorku. Ali, pokućstvo nisu jedine stvari koje se ondje mogu pronaći. Navodno iz sobe u sobu hodaju sjene, a čuje se i disanje iako u sobi nema nikoga. Neki neobični događaji iz 2008. uzrujali su jednog radnika toliko da se odbio ponovno vratiti u kuću. Danas je to prenoćište.

7. Rowan Oak u Mississippiju

Duh poznatog pisca Williama Faulknera navodno je zaposjeo Faulknerov bivši dom u Oxfordu. Ta je kuća sagrađena 1840-ih i sada je nacionalno povijesno mjesto. Neki tvrde da su vidjeli kako duh hoda vrtom i piše po zidovima.

8. Dvorac Pittock u Oregonu

Ova kuća od 22 sobe izgleda kao idealno mjesto za horor film. Iako se povremeno pojavljuju prikaze, čini se da su sretne. Zapravo, mnogi ljudi bi rekli da je jedna od misterioznih pojavljivanja - jak miris ruže, zapravo blagoslov.

9. Pioneer Park u Coloradu

Iako šarmantno, ovo mjesto u Aspenu, navodno je uklela prezrena žena vlasnika Henryja Webbera. Prema glasnima, saznala je za njegovu navodnu vezu s nećakinjom te je počinila samoubojstvo tako da si je ubrizgala strihnin. Webber se kasnije oženio svojom nećakinjom, a par je čuo sumorne korake kako hodaju kućom i krovom. Neobjašnjiva zbivanja događala su se sve do Henryjeve smrti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene