Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ti želudac okrene

FOTO Pogledajte kakve se 'delicije' serviraju na američkim stadionima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzani tempo života ostavio je posljedice na zdravu prehranu pa se mnogi okreću fast foodu. No, što je previše, previše je...

Iako sport i zdrava prehrana idu ruku pod ruku, teško je za očekivati da će se na sportskim stadionima posluživati salate, blanširano povrće, voće ili kuhana piletina. No, dio onoga što se servira na američkim stadionima van svake je pameti.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Ovo su neke od najslavnijih 'delicija' u ovoj kategoriji.

Fifth Third Burger

Čak 4800 kalorija broji se u ovom gorostasu. Glavni sastojci su mu šalica čili umaka, pet pljeskavica, pet šnita sira, šalša, topljeni nacho sir, kiselo vrhnje, jalapeno papričice i smokići od sira, a za dnevnu dozu zdravlja ubacili su i malo zelene salate te rajčica. Fifth Third Burger servira se na stadionu Fifth Third Ballpark, domu bejzbolske momčadi West Michigan Whitecaps.

The Brunch Burger

The Brunch Burger ponos je i dika stadiona PNC Park bejzbolske momčadi Pittsburgh Pirates. Radi se o pljeskavici smještenoj između dvije polovice glazirane krafne sa šarenim slatkim mrvicama zajedno s jednim prženim jajetom i pregršt topljenog sira. Za razliku od ovog gornjeg monstruma Brunch Burger je mala beba sa 'samo' 1500 kalorija u sebi.

Strasburger

Strasburger je nazvan po bacaču Washington Nationalsa Stephenu Strasburgu i teži gotovo četiri kilograma. Zbog svoje veličine mora se rezati i posluživati poput torte. Po sastojcima spada u 'klasičare', ali ne i po broju kalorija - njih čak 10.000!

Pig Mac

Iza prikladnog naziva Pig Mac smjestio se još jedan gastronomski zločin. 1200 kalorija ovog sendviča čini meso svinjskih rebara natrpano kremastim sirom i umakom te smješteno između improviziranog 'peciva' napravljenog od popularne američke delicije 'mac and cheese' , odnosno makarona sa sirom složenih tako da izgleda poput šnite kruha i potom panirano i prženo u dubokom ulju.

Cheesecake, ali ne bilo kakav

I dakako šećer na kraju. Navijači Arkansas Travelersa mogu uživati u ovom ne tako običnom cheesecakeu. Naime, umjesto klasične glazure na vrhu ove torte nalazi se pržena dimljena slanina. Da bi dojam bio potpun sve je to zaliveno obilnim količinama čokoladnog preljeva.

 

U slast!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene