Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čista ekologija na kotačima

Jedan jedini: Biste li SJELI na ovaj motocikl?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska tvrtka TOTO, koja se inače bavi proizvodnjom WC školjki i pisoara, napravila je i motocikl, ali ne običan, već takav da ga pogoni ljudski izmet.

Kako, pitate se? Pa jednostavno, jer što će kompanija koja proizvodi WC školjke napraviti, nego instalirati jednu na motocikl i nazvati ga 'Toilet Bike Neo'. Kompanija ga je predstavila javnosti prošlog tjedna, prenosi Wired.

Pročitajte i ovo Mount Everest na Mount Everestu Avanturisti će morati pokupiti izmet i nositi ga sa sobom: "Naše planine počele su smrdjeti" Automobili - 3 Muke po parkingu Pravilnici se nisu mijenjali desetljećima: "Stisnem se koliko mogu, ali drugi ne paze"

>> Automobil koji na litri benzina prijeđe 1.050 kilometara!

Neo je rezultat trogodišnjeg istraživanja, razvoja i dizajna, a baziran je na motociklu s tri kotača i obujma motora od 250 kubika. Najveća inovacija na njemu je WC školjka, no vozač ne pridonosi spremniku goriva sjedeći na školjki. Gorivo se dobiva iz pročišćenog i komprimiranog stočnog izmeta.

'Izmet i voda iz slavine se pretvaraju u metan putem fermentacije, a metan se potom pretvara u bio gorivo procesom pročišćavanja', pojasnio je jedan od inženjera. U spremniku motora zapravo se ne nalazi niti gram izmeta, već samo bio gorivo.

Motocikl je zasad prevalio 1392 kilometra na tom gorivu, a cilj mu je podizanje svijesti o ekologiji i očuvanju okoliša. Nažalost, u TOTO-u nemaju planove za serijsku proizvodnju tih motocikala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene