Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko para, toliko muzike

Fantastična vijest iz Finske: Vraćat će novac nakon katastrofalnih koncerata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izreka 'koliko para, toliko muzike' u Finskoj je dobila puni smisao nakon što je zakon stao na stranu onih koji plaćaju karte za koncerte i festivale.

Finska je u petak otišla korak dalje i postala država u kojoj od sada možete tražiti povrat uloženog novca u kartu ukoliko je glazbeni izvođač iz bilo kojeg razloga potpuno podbacio!

Pročitajte i ovo Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi incident u Finskoj Policija objavila detalje pucnjave u školi: Ubijen je 12-godišnji učenik, napadač ide u šesti razred Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Za tu je odluku zaslužan čovjek koji se žalio na nastup rock legende Chucka Berryja 2013. godine, odnosno tamošnji Odbor za potrošačke sporove, koji je uvažio žalbu i u petak potvrdio da ta država više neće dopuštati da publika s nastupa izlazi razočarana jer joj nije bilo priušteno ono što je platila.

Chuck Berry je te večeri u Helsinkiju na pozornici pojavio potpuno izmučen i sa simptomima gripe, te se i sam tijekom nastupa ispričao što nije bio u reprezentativnom izdanju.

Zakonom o stečaju potrošača do novog odgovornijeg početka

Naglasimo da povrat novca neće moći zatražiti bilo tko i bilo kad, pogotovo se neće uzimati u obzir neozbiljne i subjektivne pritužbe (nisu svirali moju pjesmu, gitarist je bio loš), već će morati postojati generalni konsenzus da je nastup bio očajan prije nego se organizatoru naloži da vrati novce.

Slikovito protumačeno, publika neće moći tražiti povrat novca od Kanyea Westa zato što nije znao otpjevati Bohemian Rhapsody (pogledaj video, op.a.) sve dok je pozornici odrađivao ono što se od njega očekivalo, ali će moći prosvjedovati ukoliko se, primjerice, izvođač toliko napio da je prerano završio koncert.

Također, ista pravila neće vrijediti i za festivale, pa se tako pojedinac neće moći žaliti ukoliko tek jedan od izvođača podbaci jer će se na festivale gledati kao na cjelinu.

"Subjektivna mišljenja neće biti dovoljna da bi netko dobio novac natrag. Uzimat će se u obzir generalna ocjena nečijeg nastupa, baš kao što je to bio slučaj s Chuckom Berryjem". pojasnio je Pauli Ståhlberg, koji radi kao pravnik u spomenutom odboru i koji je potvrdio informaciju za YLE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene