Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni kažu da jesu ...

FOTO Jesu li ovo NAJLJEPŠA mjesta na svijetu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook korisnici dobili su priliku glasati za najljepša mjesta na svijetu. Pogledajte kakvu su listu naparavili.

U čast svojeg 9. rođendana, Huffington post je objavio listu od 9 mjesta za koja kažu kako ih apsolutno morate vidjeti prije nego što umrete.

Pročitajte i ovo Coculla Duga tradicija FOTO Bizarna procesija: Sveti Dominik prekriven zmijama proveden ulicama grada Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!"

Proveli su anketu među čitateljima na Facebooku koji su glasali o najboljim mjestima na svijetu koja, po njihovom mišljenju, svaki čovjek treba posjetiti.

1. Bora Bora

Tako se na prvom mjestu našao otok Bora Bora koji se nalazi u Francuskoj Polineziji. Okružen je lagunom i koraljnim grebenom, a u sredini otoka nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha, Pahie i Otemanua, koji dosežu visinu do 727 metara.

2. Danska

Drugo mjesto koje trebate posjetiti je Danska, zemlja tisuću dvoraca te nekadašnji 'čuvar Baltika'. Danska se sastoji od poluotoka Jylland i 483 otoka, od kojih su 82 naseljena. Zemlja nekadašnjih Vikinga poznata je po vrlo razvijenoj ribolovnoj industriji.

3. Italija

Italija je također zemlja koju morate posjetiti prije nego što umrete. Susjedna zemlja nije nimalo homogena. Od Alpa, pa do vrha 'čizmice' ima tisuću i jedna razlika kao i posebnosti. Talijanska hrana je nešto što svakako morate isprobati, a trgovi i prekrasne uličice će vas naprosto oduševiti, tvrde čitatelji tog portala.

4. Škotska

I najsjeverniji dio otoka Velike Britanije našao se na ovoj listi. Burnu škotsku povijest kao i predivnu razvedenu obalu morate upoznati i posjetiti što prije.

5. Santorini

Grčka je zemlja drevnih bogova, prirodnih ljepota i bogate povijesti, ali i brojnih otoka. Jedan od najljepših, koji se našao na ovoj listi je Santorini.

6. Libanon

Još jedna mistična zemlja koju trebate posjetiti je Libanon, kako je mnogi nazivaju 'Švicarska srednjeg istoka' u kojoj se još uvijek osjeća utjecaj babilonskog, asirskog, egipatskog, hetitiskog, perzijskog, rimskog i bizantinskog carstva.

7. London

Grad kojeg su osnovali Kelti, koji privlači miliune posjetitelja iz svih krajeva svijeta, grad na obalama rijeke Temze, grad kojeg svi obožavaju - London našao se na 7. mjestu.

8. Guadeloupe

Na osmom se mjestu smjestila skupina od 5 karipskih otoka: Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade, Les Saintes i Marie-Galante koji zajedno čine otočje Guadeloupe, kojeg oni koji nisu, svakako moraju posjetiti.

9. Hawaii

Posljednji na listi, ali ne najmanje bitan, je otok Hawaii. Otok koji se još naziva Veliki otok, dva puta je veći od ostalih havajskih otoka zajedno. Svi koji vole velike valove, tamo će se osjećati kao kod kuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene