Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emancipacija i feminizam

'Želimo biti s onima s kojima smo živjele': Otvara se prostor za pokop lezbijki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moramo biti negdje pokopane, a najbolje je da budemo sahranjene kako smo i živjele, s onima istog spola, objasnila je jedna od voditeljica projekta.

U nedjelju se otvara prvi prostor za pokop lezbijki u Njemačkoj. Jedna od njegovih osnivačica za The Local je rekla kako će mjesto biti krajnje počivalište za homoseksualne žene koje žele biti sahranjene kako su i živjele - s onima istog spola.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

'Mi smo prva generacija emancipiranih, feminističkih lezbijki i moramo negdje biti pokopane', rekla je Astrid Osterland iz Safia, udruge za starije, uglavnom homoseksualne žene.

'Ovo će otkriće zasjeniti blago iz Tutankamonove grobnice'

Nakon brojnih kritika, voditelji projekta objasnili su da nemaju apsolutno ništa protiv muškaraca. 'Oni su dobrodošli da imaju svoje urne ovdje, ali žene će prve moći birati parcele', rekla je Astrid koja je svoju lokaciju već odabrala.

Više nema razloga za anonimnim pokapanjem, a kao i svi drugi, i ja želim počivati s ljudima s kojima sam se borila', rekla je i dodala da je logistički to bilo jednostavnije postići na posebnom groblju.

ŠOKANTNO 'Korektivno silovanje': Ovako misle 'izliječiti' lezbijke

Udruga Safia ima 500 članova, većinom lezbijki.Sve članice starije su od 40 godina. 'Mnoge od nas žive same i sve smo starije', objasnila je Osterland.

Parcelu za groblje tražile su tri godine, a na kraju su je našle u berlinskoj četvrti Prenzlauer Berg.

'Rekla bih da imamo oko 50 mjesta za lijesove', kaže Osterland, a zasad je oko 20 ljudi pokazalo interes.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene