Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arehološko nalazište

'Ovo će otkriće zasjeniti blago iz Tutankamonove grobnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski arheolog tvrdi da je otkrio mjesto u Egiptu na kojem se nalaze relikti koji bi mogli zasjeniti i one otkrivene u Tutankamonovoj grobnici.

John Romer, 72-godišnji britanski arheolog, kaže kako vjeruje da se na području egipatskog Luxora, nalaze grobnice tri Visoka svećenika: Herhora, Piankha i Menkheperrea, piše Business Standard.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti" Tutankamon (Foto: Arhiva/AFP) Radari će riješiti misterij Posljednja Tutankamonova tajna: Počela potraga u grobnici

Tvrdi da ima dokaze da su zagrobna blaga uzeta iz obližnje doline, ondje stavljena radi sigurnosti.

Jedina osoba koja je radila na iskopinama na području doline Wadi el-Gharbi, je Howard Carter. On je radio na tom mjestu samo dva tjedna 1916. godine, a ondje je pronašao vapnenac, identičan onome koji se nalazio u kraljevskim grobnicama.

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

'Herihor je najvjerojatnije zakopan u lijesu od zlata, kao i Tutankamon 200 godina prije. Vjerojatno je da ćemo ondje pronaći pozlaćene statue i prijestolja', rekao je Romer koji za početak rada na nalazištu treba još samo dozvolu egipatske Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene