Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životna avantura

Vožnja taksijem vrijedna 25.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Njujorčane tražiti od taksiste da vas prebaci do Brooklyna često je nemoguća misija, jer oni jednostavno odbijaju voziti tamo, no što ako je u pitanju taksi vožnja duga 4.480 kilometara?

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..." Taksi - 2 Pokrenuli peticiju Domaći taksisti negoduju zbog stranih radnika: "Ne ispunjavaju uvjete za voziti i biti na cestama, a problem je i komunikacija"

Mohammed Alam pristao je povesti profesora Dana Wuebbena i investicijskog bankara Johna Belitskyja od New Yorka sve do Los Angelesa, i to za samo 5.000 dolara. Put je trajao šest dana, a dvojac je za dogovorenu cifru sretno stigao u Los Angeles, ostvarivši time zacrtani plan oko kojeg su se dogovorili prilikom proslave Wuebbenovog 32-og rođendana.

Usput su stali i u Las Vegasu te su na stolu za 'blackjack' (ajnc) uspjeli osvojiti 2.000 dolara. Iako bi prema taksimetru put od new Yorka do Los Angelesa stajao 17.000 dolara, avanturistički dvojac Alamu je ponudio okruglo 5.000 dolara, a ovaj je pristao. Za usporedbu, vožnja avionom u prvoj klasi na istoj relaciji košta 3.494 dolara.

Putem su prošli kroz 12 američkih saveznih država, a za dvojicu prijatelja ovo je bila avantura veća od samog života. 'Činilo se kao da su svi odsutni. Rekao sam, napravimo nešto veliko, zabavno, ozbiljno, magično i veće od nas samih. Misliš da bi nas taksi poveo od New Yorka do Los Angelesa?', prepričao je Belitsky kako je sve počelo, prenosi Daily Mail.

Obitelji taksiste avantura se nije svidjela i bili su protiv toga da dvojicu prijatelja poveze na dalek put, no Alamu se oduvijek sviđala otvorena cesta. 'New York je pun automobila i uvijek je gužva. Tamo vani automobila uopće nema', izjavio je nakon puta Alam. Dvojica prijatelja još uvijek nisu odlučili kako će nazad do New Yorka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene