Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studentska inovacija

VIDEO Umjesto karticom, od sada plaćaju dlanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti švedskog sveučilišta razvili su način plaćanja putem dlanova. Sada traže financijske partnere koji bi im pomogli da sustav prošire na cijeli svijet.

Sustav nazvan Quixter, već koriste deseci studenata na sveučilištu Lund koji smatraju da je takav sustav plaćanja primjeren i siguran. Za razliku od kreditnih kartica, tvrde, dlanovi ne mogu biti klonirani, javlja AP.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Studenti sada obroke kupuju bez novčića u džepu. Moraju samo zapamtiti četveroznamenkasti pin broji te prisloniti svoju ruku na uređaj. Iznos im se tada skida s računa.

VIDEO Pogledajte kako mu je kreditna kartica spasila život

Za sada takav sustav funkcionira samo na kampusu sveučilišta Lund, ali inovatori koji su proveli 15 mjeseci usavršavajući sustav, sigurni su da će u sljedećih nekoliko godina tako biti moguće tako plaćati u trgovinama diljem svijeta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene