Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britansko vozilo

VIDEO Trebao je biti veliko pojačanje ukrajinskoj vojsci, a onda je završio u plamenu: Korišten je u BiH, na Kosovu i u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske oružane snage izgubile su svoj prvi tenk Challenger 2, koji su dobile od Velike Britanije.

Rusija tvrdi da ima prve dokaze o uništenom britanskom tenku Challenger 2 u Ukrajini. Goruća olupina tenka vidi se na jednoj od snimaka s bojišnice.

"Čini se da je to prvi dokumentirani uništeni britanski tenk Challenger 2 u službi Oružanih snaga Ukrajine, odnosno 82. zasebne zračno-jurišne brigade", izvijestio je proratni kanal Grey Zone.

Velika Britanija isprva je Ukrajini isporučila 14 tenkova Challenger 2, a zatim je taj broj udvostručila na 28, objavljeno je u svibnju.

Mrežna stranica Ministarstva obrane opisuje Challenger 2 kao "glavni borbeni tenk, dizajniran za uništavanje drugih tenkova".

Pročitajte i ovo Prizor stravične nesreće Mobiteli izgorjeli Saslušan suvozač iz automobila smrti: Otkrio zašto su vozili u suprotnom smjeru na autocesti i kamo su išli

Korišten je u Bosni i Hercegovini, na Kosovu i u Iraku i, prema ministarstvu obrane, "nikada nije doživio gubitak od neprijatelja", piše The Daily mail.

"Čini se da će britansko Ministarstvo obrane morati promijeniti opis Challengera na svojoj službenoj internetskoj stranici", napisao je sarkastično kanal Military Informant na svom Telegramu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene