Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podivljala vatra

VIDEO Monstruozni požar izvan kontrole guta sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar već nekoliko dana guta travu, nisko raslinje, šumovito područje, ali i kuće u okolici kalifornijskog grada Palm Springsa.

U okolici Palm Springsa u američkoj saveznoj državi Kaliforniji plamti požar koji je zahvatio površinu od oko 4.000 hektara. Širi se izrazito brzo i, premda se s njim bori čak tisuću vatrogasaca, u potpunosti je izvan kontrole.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

>> Hrvatski kanaderi ugasili požar u Jablanici

Dosad je progutao 15-ak objekata u izoliranim naseljima, uključujući 10 obiteljskih kuća. Tri su osobe ozlijeđene - jedan civil i dvojica gasitelja. Evakuirano je oko 1.500 ljudi za koje su otvorena dva velika prihvatna centra.

Gore trava, nisko raslinje i nešto šumovitog područja, koje je u posljednje vrijeme zahvatila suša pa se vatra, čim je jučer buknula, nekontrolirano i izrazito brzo širila.

U akciju gašenja uključili su se i protupožarni zrakoplovi te helikopteri, a vatrogasci se nadaju da bi danas mogli imati sreće jer se donekle smirio vjetar, koji je jučer dodatno raspirivao oganj.

Kako javlja KTLA, na aerodromu u Palm Springsu vidljivost je zbog dima smanjena, ali piste su zasad otvorene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene