Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne treba isključiti niti jednu opciju"

Zbog poticanja na vojnu intervenciju: Venezula će tužiti tajnika Organizacije američkih država

Luis Almagro (Foto: AFP)
Luis Almagro (Foto: AFP) Foto: Afp
Caracas će Ujedinjenim narodima prijaviti glavnog tajnika Organizacije američkih država (OAS) Luisa Almagra zbog poticanja na vojnu intervenciju u Venezueli, rekla je u subotu venezuelanska potpredsjednica Delcy Rodriguez.

"Venezuela će UN-u i drugim međunarodnim organizacijama prijaviti Almagra zbog poticanja na vojnu intervenciju u našoj zemlji i ugrožavanja mira u Latinskoj Americi i na Karibima", napisala je venezuelanska potpredsjednica Delcy Rodriguez na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

"Almagro namjerava oživjeti najgore vojne imperijalističke intervencije u našoj regiji, čija stabilnost će biti ozbiljno ugrožena suludim potezima onoga koji besramno uzurpira mjesto glavnog tajnika OAS-a", dodala je potpredsjednica.

Čelnik Organizacije američkih država (OAS) Urugvajac Luis Almagro je izjavio u petak da ne treba isključiti "vojnu intervenciju" u Venezueli za svrgavanje vlade socijalista Nicolasa Madura, kojeg drži odgovornim za najtežu gospodarsku, humanitarnu i migracijsku krizu u zemlji.

Almagro je izjavio na konferenciji za novinare u gradu Cucuti, glavnoj točki ulaska Venezuelaca u Kolumbiju, blizu granice s Venezuelom glede vojne intervencije sa svrhom svrgavanja režima Nicolasa Madura kako ne treba isključiti niti jednu opciju.

"Pred patnjama ljudi, egzodusom koji je izazvala venezuelska država, trebaju se povesti diplomatske akcije, ali ne treba isključiti niti jednu drugu akciju".

Prema podacima UN-a od 2,3 milijuna Venezuelaca koji žive u inozemstvu, više od 1,6 milijun je pobjeglo od 2015.

Jedanaest zemalja Latinske Amerike, okupljenih prvi puta početkom rujna u vezi krize venezuelskih migranata, pozvalo je Caracas da prihvati humanitarnu pomoć za obuzdavanje priljeva koji destabilizira kapacitete prihvata u regiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene