Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veliki manevri izraelske vojske u Galileji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska će u ponedjeljak početi velike manevre u Galileji kako bi svladala slabosti utvrđene tijekom rata u Libanonu prošle godine, rekla je jedna vojna glasnogovornica.

"Ti veliki manevri početi će u Galileji od večeras i trajati će tijekom sljedeća četiri dana, a uključivati će mornaričke, zrakoplovne i kopnene postrojbe, precizirala je ona, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Ona je dodala da će se manevri održati u sklopu godišnjih vježbi koje predviđa vojska s ciljem usavršavanja koordinacije raznih postrojbi i izvlačenja pouke iz rata protiv libanonskog šijitskog Hezbollaha u ljeto 2006. godine.

Početno su se veliki manevri trebali odvijati istovremeno u Galileji i na visoravni Golan, sirijskom teritoriju okupiranom 1967. i pripojenom 1981. ali izraelske vlasti su htjele izbjeći mogući porast napetosti s Damaskom, prema jednom vojnom izvoru.

Napetosti između Sirije i Izraela su porasle nakon izraelskog vojnog napada na sjeveroistok Sirije 6. rujna.

Izraelsko-sirijski mirovni pregovori, započeti u siječnju 2000.,
zapinju na pitanju Golana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene