Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Albaniji

Tragedija na planinarenju: Osječanka (43) skliznula niz strminu i smrtno stradala

Aktualno Galerija Spašavanje Jezerski vrh - 5 Spašavanje Jezerski vrh - 5 Foto: Facebook/Gorska služba traganja i spašavanja Kosova Spašavanje Jezerski vrh - 4 Spašavanje Jezerski vrh - 4 Foto: Facebook/Gorska služba traganja i spašavanja Kosova Spašavanje Jezerski vrh - 3 Spašavanje Jezerski vrh - 3 Foto: Facebook/Gorska služba traganja i spašavanja Kosova Spašavanje Jezerski vrh - 2 Spašavanje Jezerski vrh - 2 Foto: Facebook/Gorska služba traganja i spašavanja Kosova +0 Spašavanje Jezerski vrh - 1 Galerija 1/5 >>
Gorska služba spašavanja Albanije objavila je da je hrvatska državljanka poginula nakon što je pala u ponor na planini u blizini Jezerskog vrha, najvišeg vrha planinskog lanca Prokletije i Dinarida.

Znanstvenica iz Osijeka poginula je u subotu nakon što je skliznula na planini Jezerski vrh u Albaniji. Spašeno je sedam planinara, četiri državljana Hrvatske i tri Srbije, stoji u priopćenju albanske Gorske službe spašavanja.

Kako javlja Gorska služba traganja i spašavanja Kosova, planinari su poziv u pomoć poslali su nakon što je jedna planinarka skliznula s planine te ostali nisu mogli do nje. Akcija spašavanja trajala je 10 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izdano upozorenje Upaljen narančasti meteoalarm: Dijelu Hrvatske prijeti snažan vjetar

"Naš tim, zajedno s albanskom državnom policijom i pripadnikom gorske službe traganja i spašavanja, krenuo je u akciju spašavanja iz doline Valbona, te su helikopterom prevezeni do obližnje točke gdje je bilo moguće sletjeti. Najprije je obavljen pristup unesrećenoj LŽ, rođenoj 1981. godine, koja je zadobila smrtonosne ozljede i pronađena je bez znakova života. Svi su prevezeni u najbližu bolnicu", objavila je Gorska služba traganja i spašavanja Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene