Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđen pravi identitet

Potvrđeni medijski napisi: Jedan od osumnjičenih za trovanje Sergeja Skripala ruski je pukovnik

Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP)
Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski ministar obrane Gavin Williamson rekao je u srijedu da je utvrđen "pravi identitet" jednog od osumnjičenika za napad nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna u Salisburyju, potvrdivši medijske napise da je osumnjičenik ruski pukovnik.

Britanski tužitelji su početkom mjeseca optužili dvojicu Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, za pokušaj ubojstva nervnim otrovom novičokom dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kći Julije u ožujku u Salisburyju, ali su rekli da vjeruju da su se osumnjičenici koristili lažnim imenima kako bi ušli u Veliku Britaniju.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Rusija niječe upletenost.

Pravo ime Boširova je Anatolij Vladimirovič Čepiga, doznaje se od dvaju europskih sigurnosnih izvora bliskih istrazi o slučaju Skripal koji su potvrdili medijske napise.

"Jedan od osumnjičenika za napad u Salisburyju je zapravo ruski pukovnik. Želim zahvaliti svima koji su neumorno radili na ovom slučaju", rekao je Gavin Williamson u poruci na Twitteru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene