Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i pokušaj

Uništenje zastave Europske unije u Njemačkoj ubuduće kažnjivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u prosvjedima u pokrajini Saskoj nekoliko puta spaljena zastava EU-a, pokrenuta je inicijativa za kažnjavanje.

Oskrnavljenje ili uništenje zastave ili himne Europske unije je u Njemačkoj ubuduće kažnjivo, odlučio je Bundesrat, gornji dom njemačkog parlamenta u petak.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

Tko ubuduće bude uništio, oštećivao ili učinio neprepoznatljivom zastavu Europske unije bit će kažnjen novčanom ili zatvorskom kaznom u trajanju do tri godine. Kažnjiv je i pokušaj oštećenja.

Inicijativa za stavljanje i zastave Europske unije na listu obilježja čije uništavanje je kažnjivo, u što spadaju i njemačka ali i obilježja drugih zemalja, potječe od savezne pokrajine Saske gdje je na prosvjedima desničara u više navrata spaljivana i zastava Europske unije.

Tijekom rasprave u Bundestagu, zaštiti zastave Europske unije se usprotivila nacionalno-desničarska Alternativa za Njemačku (AfD) koja je Europsku uniju opisala kao "birokratsko čudovište" koje "ograničava moć nacionalnih parlamenata".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene