Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ULOV SLOVENSKE POLICIJE

Bosanski državljanin u autobusu krijumčario bombe i pištolje, sakrio ih u posude s hranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljanin Bosne i Hercegovine uhićen je na graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji u pokušaju krijumčarenja 36 ručnih bombi i sedam pištolja. Oružje je skrivao u plastičnim posudama s hranom, preliveno rastopljenom čokoladom

Mariborski policajci objavili su detalje akcije koja se dogodila krajem prošlog tjedna na graničnom prijelazu Gruškovje, kada je kod bosanskog državljanina otkriveno čak 36 bombi i sedam pištolja različitih kalibara te streljivo za njih. 

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Krijumčar je bio putnik u autobusu danskih registarskih oznaka koji je na međunarodni granični prijelaz Gruškovje stigao u subotu u 16:22. Autobus je prevozio putnike iz Bosne i Hercegovine u Švedsku. 

Tijekom rendgenske kontrole njihove prtljage policija je otkrila 36 bombi, od čega 35 tipa M-75 i jednu bombu M-52. Kod tog putnika pronađeno je i sedam pištolja različitih kalibara, kao i streljivo. 

U posebnoj torbi koju je odložio pred autobusom, vjerojatno se uplašivši granične kontrole, bilo je još oružja koje su također zaplijenili slovenski kriminalisti. 

Muškarac (55) uhićen je i određen mu je pritvor.

Slovenski su policajci o zapljeni obavijestili i inozemne službe. Pretpostavlja se da je oružje bilo namijenjeno različitim skupinama organiziranog kriminala, piše portal 24ur

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene