Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tuga

Uginuo Bobi, najstariji pas na svijetu: Vlasnik otkrio tajnu njegove dugovječnosti

Bobi, nastariji pas koji je ikada živio
Bobi, nastariji pas koji je ikada živio Foto: Screenshot
Bobi, najstariji pas na svijetu, doživio je čak 31 godinu.

Guinnessova knjiga rekorda priznala je Bobija ove veljače kao najstarijeg psa na svijetu. Rođen 11. svibnja 1992., ovaj čistokrvni alentejski pastirski pas titulu je preuzeo od australskog psa Blueyja, koji je uginuo 1939. u dobi od 29 godina i pet mjeseci.

Veterinarka dr. Karen Becker potvrdila je Bobijevu smrt tijekom vikenda, rekavši: "Sinoć je ovaj slatki dječak dobio svoja krila. Unatoč tome što je nadživio svakog psa u povijesti, njegovih 11.478 dana na Zemlji nikada neće biti dovoljno za one koji su ga voljeli. Naučio si svijet svemu što si trebao".

Pročitajte i ovo Ukrajinski nakit U Španjolskoj Policija zaplijenila drevni ukrajinski zlatni nakit, vrijedan čak 60 milijuna eura. U krađi je sudjelovao i svećenik

Dodala je i kako su Bobijeva vlasnika pitali koja je tajna njegove dugovječnosti. "Dobra prehrana, stalni kontakt s prirodom, sloboda otkrivanja okoline, stalna veterinarska njega i ljubav. Bobi zna da je duboko voljen", rekao joj je on.

Bobi je cijeli život proveo s obitelji Costa u selu Conqueiros u blizini portugalske zapadne obale, piše Sky News.

Leonel Costa, koji je imao samo osam godina kada je pas rođen, pripisao je Bobijev dug život "mirnom okruženju", u kojem je živio "daleko od gradova".

Dodao je da je Bobi uvijek jeo "ono što smo mi jeli" i nikada nije bio vezan lancem ili na uzici.

Bobi je u svibnju napunio 31 godinu, iako njegova pasmina ima prosječni životni vijek 12 do 14 godina. Njegov datum rođenja potvrđen je putem državne baze podataka kućnih ljubimaca i Nacionalne unije veterinara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene